Meld je aan voor de nieuwsbrief

VSK Awards | De winnaars

Winnaars VSK Awards 2018. In totaal heeft de jury ruim 75 inzendingen beoordeeld, en dat is goed nieuws. De branche zit vol vernieuwing, en dat is mooi voor een sector die weer flink de wind in de zeilen heeft. Dat mag ook wel, want de afgelopen jaren waren voor veel bedrijven geen vetpot. Dat zien we hier ook weer op de VSK; er zijn positieve sentimenten, er is weer ouderwets werk aan de winkel, en het bouwlandschap verandert in hoog tempo. We moeten scherp blijven, ons vak wordt steeds slimmer. En dat betekent dus hetzelfde voor de VSK Awards.


VSK-Awards

1) Categorie Digitaal en Slim

De inzendingen en nominaties in deze categorie laten allemaal zien dat het installatievak verandert. Met slimme digitale oplossingen krijgen bedrijven in onze branche nieuwe mogelijkheden om hun klanten het beste te geven.

De winnaar is

Itho Daalderop – Spider regel-/monitoringsplatform

Deze slimme thermostaat verdient een award omdat het volgens de jury 'the next step' is in slim inregelen. De Spider is zeer compleet: hij regelt en monitort het totale binnenklimaat in de woning niet alleen, maar geeft ook inzicht in energieverbruik en -opwekking. Extra functionaliteiten die de jury erg waardeert zijn de mogelijkheid van het inregelen van verschillende ruimtes en de mogelijkheid om ook zonwering, E-installaties, PV-opbrengst, rapportages en prestatiemetingen te regelen.

2) Categorie Gezond & Comfort

Een mooie categorie; want gezondheid en comfort, daar doen we het uiteindelijk allemaal voor. Onze branche maakt voor de gebruikers van gebouwen prettige leefomgevingen. Gezondheid en comfort worden steeds belangrijker, en opvallend ook: steeds beter te meten en te monitoren. We kunnen dus afspraken gaan maken over prestaties van installatietechniek, en dat is een mooi gegeven. We gaan waarmaken wat we beloven.

De winnaar is

Ambrava – Wind-Free

De Wind-Free cassettes van Ambrava zorgen voor minder geluid en meer energiebesparing. Maar de belangrijkste reden dat dit de product een Award krijgt, is volgens de jury het verhogen van het binnencomfort. Doordat ingeblazen lucht netjes verdeeld wordt, wordt één van de meest voorkomende comfortklachten opgelost. Volgens de jury zijn gezondheid en comfort belangrijke voorwaarden om de energietransitie überhaupt te laten slagen en de Wind Free draagt hier aan bij.

3) Categorie Energie(r)evolutie & Transitie

We hoeven de krant maar te lezen of de tv aan te zetten (of twitter te openen) en we worden er mee bedolven: de energietransitie. We moeten van het aardgas af, maar wat nu? De geweldige uitdaging die deze operatie biedt, is koren op de molen voor de installatiebranche. Zij is volop bezig om scenario’s uit te werken en technieken te ontwikkelen voor de energievoorziening van de toekomst. En daarom was deze categorie ook het best gevuld qua inzendingen.

De winnaar is

Zehnder Group Nederland – Wattz-In

De Wattz-Inn, een samenwerking tussen Zehnder, Alklima en ABB, is een mooi voorbeeld van kolomoverstijgend denken en doen. Dit beloont de jury graag met een Award. De Wattz-Inn integreert alle verschillende onderdelen voor een energiezuinige woning in één compacte behuizing. De unit is goed schaalbaar, past ín de woning en biedt nog veel mogelijkheden voor verdere ontwikkeling. Kortom: een integrale oplossing voor een hele grote uitdaging, in een mooie plug and play oplossing.


4) Categorie Installateurszaken

Dit is een categorie die heel veel beursbezoekers aanspreekt. Want allemaal leuk en aardig wat de hoge heren bedenken: het moet nog wel gemaakt worden. Goed dat op VSK ook vernieuwing is te zien voor het vak van monteur. Kwaliteit leveren, comfort leveren, maar ook prettig kunnen werken.

De winnaar is

Mascot – Advanced collectie

De Advanced collectie van Mascot krijgt van de jury een award vanwege de combinatie van comfort, veiligheid en design. Comfort staat in deze collectie centraal: de kleding is gemaakt van een speciale stretch-stof, is veelal voorgevormd, heeft een goede pasvorm en is bovendien waterafstotend. Ook aan het einde van de dag zit de kleding nog prettig. Het moet een feest zijn om hierin te werken; en als installatiebedrijf is zorg voor je mensen een belangrijke factor om aantrekkelijk te zijn als werkgever en branche. De jury vindt het daarom heel belangrijk om het welzijn en welbevinden van de monteur dit jaar volop in de spotlight te zetten.


Publieksprijs

De publieksprijs is verkozen door de voorinschrijvers van de VSK. Zij konden bij hun registratie hun voorkeur uitspreken voor een van de genomineerden. En zeg eerlijk: waardering van het publiek is misschien nog wel belangrijker dan de waardering van een jury, ook al wordt ie door mij voorgezeten. De installatiebranche heeft gekozen voor…

Nathan Systems