Categories for Bouw en Installatie Hub

Alles over laadpalen

juni 1, 2023 6:15 am Published by

De vraag naar laadpalen groeit met het aantal elektrische auto’s dat er komt. Dus werk aan de winkel voor de installateur. Hoe adviseer je klanten, waar plaats je een laadpaal, 1-fasestroom of 3-fasestroom, dynamic loadbalancing en trainingen. We gaan het allemaal af in dit artikel.

Waar plaats je de buiten-unit van een warmtepomp

mei 30, 2023 6:31 am Published by

De buiten-unit van een warmtepomp kun je in de voortuin of de achtertuin plaatsen, aan de gevel hangen, of op een balkon of het platte dak van het huis of een aanbouw zoals een garage neerzetten. Waar moet je bij het plaatsen zoal rekening mee houden?

Nieuwe drinkwatercirculatiepomp van KSB

mei 30, 2023 6:00 am Published by

Pompen- en afsluiterproducent KSB heeft een nieuwe hoog-efficiënte drinkwatercirculatiepomp op de markt gebracht: de CalioTherm S. Deze onderhoudsvrije pomp leent zich voor het verpompen van drinkwater in gesloten circuits, zoals in woningen en grotere bouwprojecten. De CalioTherm S pompt warm drinkwater naar de tappunten en via de circulatieleiding terug naar de warmwaterinstallatie. Net als bij andere Calio-pompen beschikken de nieuwe circulatiepompen over… Bekijk Artikel

Bedrijfshal verwarmen zonder gas

mei 30, 2023 6:00 am Published by

Verwarmen met infraroodverwarming is efficiënt, omdat infrarood stralingswarmte niet de lucht verwarmt maar de materie. Het is natuurlijk mogelijk om enkel de werkplekken te verwarmen met infraroodverwarming. Maar in goed geïsoleerde situaties us get zelfs mogelijk om de gehele bedrijfshal te verwarmen met infraroodverwarming. Wanneer je kiest om je bedrijfshal te verwarmen zonder gas, kan… Bekijk Artikel

Wat er in je computer gebeurt gaan ook naar het echte toe

mei 26, 2023 7:11 am Published by

Marleen de Kluizenaar werkt als modelleur bij Clafis Ingenieurs. Ze kon gewoon doorlopen na haar stage omdat er genoeg werk is in het vakgebied. Ze denkt dat de gebouwen ook zonder haar papiertje wel zullen blijven staan. Meer video’s zien? Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Een airco onderhouden doe je zo

mei 25, 2023 6:48 am Published by

Vooral in de warmste maanden van het jaar draait een airco overuren. Vandaar dat het verstandig is om ruim hiervoor en nogmaals zodra de koudere periode weer aanbreekt, even een kijkje te nemen of alles nog naar behoren functioneert. Sommige controles kunnen mensen prima zelf doen.

Handig: automatische ader- en kabelmarkering

mei 25, 2023 6:00 am Published by

In de adervoorbereiding en -verwerking is volgens fabrikant Phoenix nog een aanzienlijk potentieel voor de verbetering van de efficiëntie. Tot 30 procent van de arbeidstijd in de schakelkastbouw wordt alleen al besteed aan etiketteringsprocessen.

‘Verdeelblokken verlagen installatiekosten’

mei 25, 2023 6:00 am Published by

nVent ERIFLEX verdeelblokken zijn ideaal voor de aansluiting van de voedingskabel of -uitgang van machines en industriële apparatuur (zoals omvormers en airconditioners) en bieden volgens de fabrikant een “hoge kortsluitvastheid, tijdwinst en betrouwbaarheid in elke schakelkast.” nVent ERIFLEX levert oplossingen voor laagspannings- en stroomverdeling die de totale installatiekosten verlagen en de ontwerpflexibiliteit vergroten. De nVent… Bekijk Artikel

4x de renovatie van een monumentaal pand

mei 24, 2023 7:03 am Published by

Bij monumentale panden is het de uitdaging om weer helemaal aan de eisen van deze tijd te voldoen, terwijl tegelijkertijd alle belangrijke historische elementen zo goed mogelijk behouden blijven. Hoewel een renovatie soms ook wordt aangegrepen om een pand volledig te herbouwen en te moderniseren.

Bouwinvest rust 63 appartementencomplexen uit met batterijsystemen

mei 24, 2023 6:00 am Published by

Vastgoedbelegger Bouwinvest Real Estate Investors heeft haar 300 woningcomplexen, en zichzelf, een forse milieudoelstelling opgelegd. Volgens Eric-Jan Dekkers, Manager Technical Management bij het ‘Residential Fund’ van Bouwinvest, moeten alle 19.000 woningen in die complexen al in 2045 volledig ‘Paris Proof’ zijn. Daar moeten nog veel maatregelen voor uitgevoerd worden. Voor dit jaar ligt de focus… Bekijk Artikel