Bouw en Installatie Hub 6 juni 2023

Afvalwater en slib veilig en efficiënt verpompen

Bij biologische zuivering ontstaat afvalwater en slib. In alle meertrapsprocessen moeten deze anders worden behandeld en getransporteerd. Wilo heeft daarvoor de nieuwe recirculatiepompen, de Wilo-Flumen EXCEL-RZPE en de Wilo-Flumen OPTI-RZP.

Deze pompen afvalwater uit de nitrificatietank efficiënt en betrouwbaar terug in de denitrificatietank. De productfamilies zijn bij uitstek geschikt voor toerentalgeregeld bedrijf met een frequentieomvormer.

De propeller is van massief materiaal met verstoppingsvrije propellergeometrie. De stromingsbehuizing zonder verstoppingsgevaar, met geleidingsklauw en twee flensklauwen. De Wilo-Flumen EXCEL-RZPE (met energiezuinige IE3-motor) maakt hoge efficiëntieniveaus mogelijk. De standaardversies installeer en verwijder je eenvoudig zonder schroeven. Daarnaast kun je deze aanpassen aan bestaande situaties.

Beide series kunnen bovendien worden uitgerust met de Wilo-EFC-frequentieomvormer. De frequentieomvormer zorgt voor bedrijfs- en proceszekerheid, zelfs bij veranderende bedrijfsomstandigheden.

Bouw & Installatie Hub

Dit is een artikel van Bouw & Installatie Hub. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws uit de bouw- en installatiesector? Neem dan een kijkje op de hub en meld je aan voor de online community.

Bouw & Installatie Hub

Alles over Bouw & Installatie

Ook interessant