Bouw en Installatie Hub 4 juli 2023

ATAG introduceert Energion Split warmtepomp 

ATAG introduceert de Energion S Split lucht/water warmtepomp. Verkrijgbaar in Hybrid en All-Electric configuratie. Toe te passen in nieuwbouw en bestaande woningen. Op meerdere vlakken is de Energion S anders dan de bekende monobloc warmtepomp. Het voornaamste verschil is de hydraulische verbinding tussen de binnen- en buitenunit.

In tegenstelling tot een monobloc warmtepomp bestaat bij een split warmtepomp deze verbinding uit leidingen voor koudemiddel (R32). Hierdoor zijn kleinere doorgangen in de muur nodig en is verbinden eenvoudiger. Daarnaast zijn een aantal componenten vanuit de buitenunit naar de binnenunit verplaatst. Hierdoor is de buitenunit circa 10kg lichter geworden. Daar staat tegenover dat de binnenunit van Energion S groter is qua formaat en vergelijkbaar is met de  All-Electric binnenunit (600x358x716mm). Ten slotte komt de noodzaak voor een antivries kit te vervallen omdat het CV-water niet naar de buitenunit gaat.

All-electric & hybride

ATAG Energion S Hybrid
Verkrijgbaar in vermogensvarianten van 4 tot 8 kW bij een buitentemperatuur van -10°C en gericht op toepassingen in bestaande woningen. De warmtepomp kan een maximale aanvoertemperatuur van 65°C bereiken en heeft een breed werkingsgebied voor verwarmen van -20°C tot +35°C. Door dit brede werkingsgebied hoeft de CV-ketel bijna nooit bijgeschakeld te worden. Wanneer het afgiftesysteem dit mogelijk maakt kan de Energion S Hybrid ook koelen. Zo creëert de Energion S Hybrid in de zomer en winter een prettig binnenklimaat met laag verbruik, bij 7°C is de COP > 5. De Energion S Hybrid werkt samen met  elk merk CV-ketel.


ATAG Energion S All-Electric
Beschikbaar in twee uitvoeringen: All-Electric Compact, vloerstaand voor CV én warm tapwater en All-Electric Plus, wandhangend voor CV. De Plus kan worden uitgebreid met een indirecte warmwatervoorziening variërend tussen 200-450L, de Energion S Compact heeft een geïntegreerd boilervat van 180L.

Geluid

Dankzij het speciaal gevormde ventilatorblad is de buitenunit extra stil en door de ATAG Zoneregeling verwarmt de warmtepomp alleen daar waar warmte gevraagd wordt.
Alle ATAG Energion S warmtepompen hebben energielabel A+++ bij een aanvoertemperatuur van 35°C. De ISDE-subsidie bedraagt max. €3600,-. Dankzij het gebruik van koudemiddel R32 is het Global Warming Potential (GWP) ruim 70% lager. De ATAG Energion S warmtepompen zijn vanaf het derde kwartaal van 2023 te bestellen.

Bouw & Installatie Hub

Dit is een artikel van Bouw & Installatie Hub. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws uit de bouw- en installatiesector? Neem dan een kijkje op de hub en meld je aan voor de online community.

Bouw & Installatie Hub

Alles over Bouw & Installatie

Ook interessant