Bouw en Installatie Hub 13 juli 2023

Avans Hogeschool en Enexis gaan samenwerken

Avans Hogeschool en netbeheerder Enexis hebben een vierjarige samenwerking ondertekend. Het doel: vanuit co-creatie beter inspelen op de onderwijsbehoeften van de studenten om zo gezamenlijk professionals opleiden die klaar zijn voor de IT-wereld van morgen en later.

De ambitie van Avans vraagt om een blijvende verandering van denken en handelen. Vanuit deze strategie wil Avans samen groeien met haar werkveldpartners. Zij dragen immers bij aan de ontwikkeling van talenten, maar ook aan ideeën en oplossingen voor de wereld van morgen. De ambitie van Enexis sluit hier naadloos op aan.

Samen onderwijs verbeteren

Enexis krijgt een actieve rol bij het technischonderwijs van Avans, waarbij de studenten direct in contact komen met professionals uit het werkveld. Studenten gaan werken aan echte praktijkopdrachten om hiermee waardevolle praktijkervaring op te doen. Enexis gaat onder andere gastcolleges en workshops geven, is betrokken bij het ontwerpen van nieuwe lesmodules en blijft stages en afstudeeropdrachten aanbieden.

Innovatie Challenge

Ook werken de 2 partijen samen om het IT-onderwijs meer te stimuleren en onder de aandacht te brengen. Zo wordt op 15 november 2024 de Innovatie Challenge georganiseerd. Leerlingen van het middelbaar onderwijs gaan dan werken aan een vraagstuk binnen de context van de energietransitie in Nederland.

Bouw & Installatie Hub

Dit is een artikel van Bouw & Installatie Hub. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws uit de bouw- en installatiesector? Neem dan een kijkje op de hub en meld je aan voor de online community.

Bouw & Installatie Hub

Alles over Bouw & Installatie

Ook interessant