Bouw en Installatie Hub 11 juli 2023

Balansventilatie op basis van CO2-sturing

De HRC balansventilatiesystemen van Orcon zorgen voor een constante toevoer van verse buitenlucht en een efficiënte afvoer van vervuilde binnenlucht. Het systeem maakt gebruik van warmteterugwinningstechnologie, waarbij warmte óf koelte uit de afgevoerde lucht wordt teruggewonnen en overgedragen wordt aan de toegevoerde verse lucht. Hierdoor wordt de koelere binnenlucht in de zomer behouden en wordt de energie-efficiëntie van een woning verhoogd.

De HRC SmartComfort zorgt er op volledig draadloze wijze voor dat er in twee zones vraaggestuurd geventileerd wordt op basis van een CO₂-luchtkwaliteitsmeting. Met als resultaat een optimale luchtverdeling in huis en een maximale besparing op de energiekosten.

Het HRC SmartComfort balansventilatiesysteem werkt op basis van CO2 sturing. In bijvoorbeeld de woonkamer en hoofdslaapkamer wordt een CO2 sensor geplaatst die draadloos communiceert met de zoneklep, waardoor op elk moment van de dag exact de gevraagde luchtdebiet fluisterstil op de juiste plaats in de woning wordt ingeblazen en afgezogen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘smart control’ met ellips-vormige klep, voor een extra hoog comfort. Dankzij het ovaalvormige klepblad is een geluidsarme werking gegarandeerd.

Gemak in installatie en onderhoud

Ook in installatiegemak en onderhoud onderscheidt de HRC SmartComfort zich. Zo zijn er 8 verschillende aansluitmogelijkheden, waardoor er maar liefst 16 aansluitcombinaties mogelijk zijn. Bovendien is het toestel links en rechts uitvoerbaar, en geschikt voor zowel perilex als randaarde.

Doordat het zoneringssysteem draadloos communiceert met de kleppen kunnen deze op meerdere plaatsen in het kanaal of de woning geplaatst worden. Daarnaast kan het systeem zeer gemakkelijk ingeregeld worden. Dit geeft niet alleen veel vrijheid en mogelijkheden in de installatie, maar zorgt ook voor een snellere installatietijd (tot 70% sneller!).

Qua onderhoud maakt Orcon het ook eenvoudig: alle belangrijke serviceonderdelen zijn gemakkelijk bereikbaar om te reinigen of te vervangen. Daarnaast hoeft het toestel bij onderhoudswerkzaamheden niet van de wand gehaald te worden en kan er gewerkt worden met modules.

Bouw & Installatie Hub

Dit is een artikel van Bouw & Installatie Hub. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws uit de bouw- en installatiesector? Neem dan een kijkje op de hub en meld je aan voor de online community.

Bouw & Installatie Hub

Alles over Bouw & Installatie

Ook interessant