Bouw en Installatie Hub 18 juli 2023

Douchekraan die nooit te heet wordt

De nieuwe Modus-douchekraan met thermostaat van Schell voorkomt verbranding door te heet water of een te hete kraan. De douchekraan is daarom geschikt voor gebouwen en voorzieningen waarin kwetsbare doelgroepen zoals ouderen, kinderen en gehandicapten verblijven. Niet alleen voorkomt de kraan verbranding, maar ook schrikreacties die tot valincidenten kunnen leiden.

Voor normaal gebruik kan de watertemperatuur van de kraan ingesteld worden tot 38 °C. Voor warm water tot een temperatuur van maximaal 43°C moet eerst de knop van de temperatuurbegrenzer ingedrukt worden. Zelfs bij uitval van de koudwatertoevoer of bij drukverschillen in het waterleidingsysteem wordt het water uit de kraan nooit heter dan 43°C. Daarnaast is de kraan voorzien van de IsoBody-technologie, die ervoor zorgt dat de behuizing van de kraan niet heet kan worden omdat de warmwater toevoer geïsoleerd is.

Wastafelkranen

De Modus-douchekraan is een aanvulling op de Modus-wastafelkranen. De eengreepsmengkranen zijn – net als de douchekraan – voorzien van de ThermoProtect-technologie voor een optimale bescherming tegen verbranding. Er zijn vier modellen leverbaar: twee varianten met een standaard hendel of met een designhendel en twee wanduitloopkranen met een lengte van 187 of 230 mm. 

De elektronische Modus E wastafelkranen zijn verkrijgbaar met een wanduitloop of als opbouwkraan. De contactloze bediening verbetert de hygiëne, terwijl programmeerbare automatische stagnatiespoelingen helpen bij het behoud van de (drink)waterkwaliteit. De Modus E heeft bovendien een bescherming tegen de bewuste blokkade van de infraroodsensor; bijvoorbeeld als er kauwgom op de sensor worden geplakt. De opbouwmengkraan uit de Modus E serie, de HD-M, beschikt over een heetwaterblokkade. Daarnaast zijn er uitvoeringen voor alleen koud water leverbaar.

Bouw & Installatie Hub

Dit is een artikel van Bouw & Installatie Hub. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws uit de bouw- en installatiesector? Neem dan een kijkje op de hub en meld je aan voor de online community.

Bouw & Installatie Hub

Alles over Bouw & Installatie

Ook interessant