Bouw en Installatie Hub 7 augustus 2023

Duurzame soepele buis voor vloerverwarming

Vloerverwarmingsexpert Rehau vond het tijd voor een nieuwe buistechnologie: nieuw materiaal, nieuwe kleur, doordachte mogelijkheden. Het resultaat: een duurzame buis met hoog installatiecomfort.

De kennis die in meer dan 40 jaar op de markt voor vloerverwarming is opgedaan, is gebruikt bij de ontwikkeling van deze nieuwe PEX buis.

De 5-laagse buistechnologie met ingesloten zuurstofdichte laag zorgt voor nog meer zekerheid. Door de productietechnologie is de buis nog soepeler te verleggen, vooral ter hoogte van de bochten, en kan worden verrwerkt bij temperaturen tot -10 °C. De RAUTHERM NEO-X5 buis is te combineren met alle gangbare verlegsystemen. Bij gebruik in droge systemen voorkomt deze volkunststof PEX buis door de speciale buitenlaag een krakend geluid door het krimpen of uitzetten van de buis.

Innovatief en duurzaam

Bij de productie in Europa richt REHAU zich op duurzaamheid en afvalarme productie met 100 procent groene stroom, zo ook bij de productie van deze nieuwe buis. De RAUTHERM NEO-X5 buis wordt vervaardigd uit een hoogwaardig PE materiaal. Deze buis functioneert ook als solide afdichtingsmateriaal voor de schuifhulsverbindingstechniek (geen O-ring nodig). Door deze sterke eigenschappen kunnen restlengtes een andere bestemming krijgen dan de vuilcontainer. Nog nieuwe en/of goede restlengtes, die samen weer een nieuwe groepslengte vormen, kunnen daarmee zorgeloos worden opgewerkt.

De RAUTHERM NEO-X5 buizen zijn sinds kort verkrijgbaar in de diameters 16 en 17 mm en in het 4e kwartaal van dit jaar zullen de diameters10 en 14 mm volgen. 

Bouw & Installatie Hub

Dit is een artikel van Bouw & Installatie Hub. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws uit de bouw- en installatiesector? Neem dan een kijkje op de hub en meld je aan voor de online community.

Bouw & Installatie Hub

Alles over Bouw & Installatie

Ook interessant