Bouw en Installatie Hub 17 augustus 2023

Nieuwe multimeter en stroomtangen van FLIR

Teledyne FLIR bracht onlangs de DM286 multimeter met Infrared Guided Measurement (IGM™) en twee nieuwe stroomtangen, de CM57-2 en de CM85-2. De herontworpen multimeter en stroomtangen komen in de plaats van hun voorgangers, respectievelijk de DM285, CM57 en CM85. De nieuwe modellen bieden medewerkers van nutsbedrijven, elektriciens en industriële monteurs verbeterde tools om veilige en nauwkeurige elektrische inspecties uit te voeren en gevaren te identificeren voordat contact wordt gemaakt.

“De FLIR DM285 IGM multimeter en de CM57 en CM85 stroomtangen worden zeer veel gebruikt voor elektrische inspecties, en we zijn opgetogen dat we deze paradepaardjes nu kunnen herintroduceren met nog aantrekkelijkere functies”, zegt Rob Milner, Business Development Director bij Teledyne FLIR. “De opnieuw ontworpen FLIR DM286 Industrial Imaging Multimeter met IGM is nu voorzien van de door FLIR gepatenteerde Multispectral Dynamic Imaging (MSX®)-technologie, die in realtime lichtdetails over warmtebeelden legt voor een grotere duidelijkheid. De tool biedt ook video-opname, een langere werkingsduur en compatibiliteit met de nieuwe FLIR METERLiNK-app.”

Hotspots

De DM286 is ontworpen om elektriciens te helpen hotspots en andere probleemgebieden sneller, veiliger en efficiënter op te sporen. De tool biedt een warmtebeeldresolutie van 160 x 120 pixels via de geïntegreerde micro-warmtebeeldcamera van Lepton, en de eveneens geïntegreerde optische camera en heldere LED-werklamp maken gebruik van MSX bij weinig licht mogelijk. MSX is een functie die de randdetails van zichtbaar licht boven op het warmtebeeld weergeeft, zonder dat dit ten koste gaat van de warmtebeelddetails of -resolutie.
De multimeter biedt een geheugen voor maximaal 30.000 radiometrische warmtebeelden en een langere batterijlevensduur, zodat inspecteurs de hele dag door beelden en logbestanden kunnen opslaan. Technici die naast de DM286 werken met andere test- en meettools van FLIR kunnen de nieuwe FLIR METERLiNK-app, de opvolger van de FLIR Tools-app, onafhankelijk of in combinatie met compatibele FLIR-apparatuur gebruiken.

Met de nieuwe multimeter kunnen ook de sinds april geldende bijgewerkte 70B 2023-regels van de National Fire Protection Association (NFPA) worden nageleefd, waarin de status van warmtebeeldinspecties bij elektrisch onderhoud is gewijzigd van ‘aanbevolen’ naar ‘vereist’.

Compatibele hulpstukken voor klemtangen bieden toegang tot moeilijk bereikbare plaatsen en kunnen worden aangepast voor specifieke spanningsmeetbehoeften. De CM85-2 is een stroomtang voor industrieel gebruik met geavanceerde functies voor voedingsanalyse en Variable Frequency Drive (VFD)-filtering die een absoluut vereiste zijn voor elektrische probleemoplossers. Technici kunnen spanning in complexe apparatuur nauwkeurig analyseren dankzij meting van harmonischen, inschakelstroom en faserotatie.

De CM57-2 stroomtang is ontworpen om complexe stroommetingen te vereenvoudigen. Met de smalle, flexibele sensorkabel van 45,72 cm kunnen gebruikers eenvoudig metingen uitvoeren op moeilijke en krappe plaatsen. Daarnaast is de kabel ideaal voor meervoudige en dubbele metingen. Net als de CM85-2 en DM286 is de CM57-2 compatibel met de FLIR METERLiNK-app.

Bouw & Installatie Hub

Dit is een artikel van Bouw & Installatie Hub. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws uit de bouw- en installatiesector? Neem dan een kijkje op de hub en meld je aan voor de online community.

Bouw & Installatie Hub

Alles over Bouw & Installatie

Ook interessant