Bouw en Installatie Hub 17 april 2023

Nieuwe serie EDGE EVO monobloc lucht/water warmtepompen van Airview

Met de Clivet EDGE EVO 2.0, monobloc lucht/water warmtepompen, introduceert Airview een nieuwe generatie warmtepompen, speciaal ontwikkeld voor energie-efficiënte verwarming, koeling en tapwaterproductie in onder meer woningen, kleine kantoren en retail.

Deze nieuwste generatie lucht/water warmtepompen combineren volgens de fabrikant energiezuinige componenten (inverter compressoren en EC-ventilatoren) met het duurzame en laag GWP koudemiddel R32. Daarnaast zijn de warmtepompen standaard compleet uitgevoerd met onder meer geïntegreerd expansievat en primaire watercircuitpomp.

Door inzet van de optioneel beschikbare accessoires is de EDGE EVO 2.0 inzetbaar voor tal van systemen, met combinaties van onder meer koeling, verwarming en warm tapwater. Aanvullend behoort ook inzet met zonnecollectoren of werking met meerdere zones tot de mogelijkheden.

Regeltechnisch zijn de units geschikt voor aansturing van onder meer de secundaire watercircuitpomp, de tapwater waterpomp, 3-wegklep voor schakeling tussen ruimteverwarming en tapwaterproductie, 2-zone-regeling en zonnecollectoren. De EDGE EVO 2.0 lucht/water warmtepompen zijn standaard voorbereid op werking in een Smart Grid.

Door integratie van alle koeltechnische componenten in een monobloc lucht/water warmtepomp, zijn er bij plaatsing van deze units geen koeltechnische handelingen benodigd. Dit zorgt ervoor dat een snelle plaatsing bij zowel nieuwbouw als bij vervanging of renovatie mogelijk is.

De energiezuinige werking van het systeem komt tot uitdrukking in de SCOP tot 5,22 in verwarmingsprofiel 35°C (Energieklasse A+++). De lucht/water warmtepompen uit de EDGE EVO 2.0 serie zijn leverbaar in 11 modellen in een capaciteitsrange (verwarmen) van 4,20 tot 30,00 kW.

De Clivet EDGE EVO 2.0 lucht/water warmtepompen zijn, evenals tal van accessoires, per direct leverbaar uit voorraad.

Bouw & Installatie Hub

Dit is een artikel van Bouw & Installatie Hub. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws uit de bouw- en installatiesector? Neem dan een kijkje op de hub en meld je aan voor de online community.

Bouw & Installatie Hub

Alles over Bouw & Installatie

Ook interessant