Bouw en Installatie Hub 15 mei 2023

Nieuwe serie volledig elektrische zelf­aan­zui­gen­de ont­wa­te­rings­pom­pen

Atlas Copco heeft een nieuwe, veelzijdige serie elektrische zelfaanzuigende ontwateringspompen voor een breed scala aan toepassingen ontwikkeld. De E-Pump-serie bestaat uit verschillende modellen met een omkasting en open-set-configuratie. Deze flexibele oplossing is ideaal voor vele toepassingen, zoals omloopleidingen voor afvalwater, in de gemeentesector en in bouwprojecten met toegang tot een stroombron.

De E-Pump-serie, bestaande uit de elektrische E PAS- en PAC-modellen, biedt een elektrisch alternatief zonder CO2-emissie voor oppervlakteontwateringspompen met dieselmotor. Hierdoor kunnen klanten hun emissies verlagen en werken in emissiebeperkende gebieden zonder het verbruik van brandstof. Waar de elektrische PAC-pompen, een serie met een open configuratie en een gegalvaniseerd frame, vooral geschikt zijn voor de Noord-Amerikaanse markt, is de E PAS ontworpen met een omkasting om te voldoen aan de behoeften van klanten in Europa.

De E-Pump-serie is snel en eenvoudig te installeren. Ze hebben een enorme invloed op de algehele productiviteit van de units, waardoor de totale eigendomskosten lager zijn dan de dieseltegenhangers en waardoor de prestaties gedurende een langere tijd hoog zijn.

Laag geluidsniveau

De E PAS heeft een unieke intelligente primingoplossing die ervoor zorgt dat het primingsysteem van de pomp alleen werkt wanneer dit strikt noodzakelijk is, waardoor het energiegebruik en de geluidsontwikkeling onder normale bedrijfsomstandigheden worden verminderd. De E PAS produceert zelfs een lager geluidsniveau, waardoor hij ideaal is voor geluidsgevoelige omgevingen. Het primingsysteem zorgt ervoor dat er geen verontreiniging door meegevoerde vloeistof kan ontstaan en de omkastingssets zijn tot 120% lekvrij, zodat de werkplek en het milieu schoon blijven. E PAS-ontwateringsoplossingen kunnen op intelligente wijze starten en stoppen op basis van vlottersignalen.

Lagere kosten

De bedrijfskosten van de E PAS zijn tot 40% lager, afhankelijk van het verschil tussen de lokale diesel- en elektriciteitskosten. Bovendien zijn de onderhouds- en servicekosten van elektromotoren aanzienlijk lager dan die van dieselmotoren. De onderhoudstijd is korter dankzij de gepatenteerde scharnierdeuren voor eenvoudige toegang tot onderdelen die moeten worden onderhouden. Het E PAS-model is voorzien van Atlas Copco’s VSD-oplossing (Variable Speed Drive), die het rendement van de pomp verhoogt en energiebesparingen tot wel 40% biedt met een langere levensduur van de pomp. Een van de belangrijkste kostenvoordelen van de E-Pump-serie is echter de compacte afmetingen voor opslag. Met een kleiner vloeroppervlak kunnen de omkastingseenheden ook worden gestapeld in een twee-plus-één-configuratie, waardoor ze eenvoudig kunnen worden opgeborgen. Bovendien kunnen tot 20 E PAS-units in een one-plus-one-stapelset in een Euro Truck worden ondergebracht, wat resulteert in een verbeterde operationele efficiëntie voor klanten.

Meer over Generatoren, pompen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je automatisch op de hoogte over alles rondom vakbeurs VSK.

Ook interessant