Bouw en Installatie Hub 29 augustus 2023

Snel op temperatuur met inbouwvloerverwarming

Grote glaspartijen tot aan de vloer? Dat is vaker regel dan uitzondering in Nederlandse woningen en gebouwen. Het zorgt voor een open karakter en veel lichtinval. Wat de gebruiker vaak niet doorheeft, is dat grote glasoppervlakten tocht en kou veroorzaken in de wintermaanden én ervoor zorgen dat warmte in de zomer ongewenst binnenkomt. Een wandradiator naast openslaande deuren of een extra lus vloerverwarming helpt onvoldoende om de koude of warmte weg te nemen. De vloerinbouwoplossingen Mini Canal Hybrid en Clima Canal van Jaga zijn hiervoor goede en duurzame oplossingen. 

De Mini Canal Hybrid is ideaal voor grote glaswanden en zorgt snel voor de juiste temperatuur op ieder moment van de dag. De vloerinbouwoplossing heeft slechts een inbouwhoogte van 14,5 cm. Verborgen onder het rooster zit een supersnelle Low-H2O warmtewisselaar gecombineerd met Dynamic Boost Hybrid, die zorgen voor een maximale warmteafgifte. De Mini Canal Hybrid heeft een standaard L-kader, maar is ook beschikbaar met een z-kader oplegraam voor een mooie afwerking bij renovaties of houten vloeren.

Clima Canal

Een andere optie is de Jaga Clima Canal. Deze vloerinbouwoplossing is een krachtige hoofdverwarming die zorgt voor volledige klimaatbeheersing in iedere ruimte. De Clima Canal is verkrijgbaar in hoogte 10, 13 en 19 cm. Hoogte 10 cm is enkel uit te voeren in een 2-pijpsuitvoering, hoogte 13 en 19 cm ook in een 4-pijp. De vloerinbouwoplossing is voorzien van een supersnelle dynamische warmtewisselaar met tangentiële ventilatoren en een condensafvoer. Dankzij de nieuwste EC-motor verbruikt de Clima Canal 50% minder energie vergeleken met traditionele systemen. Optioneel kan er gekozen worden voor een ventilatie toevoer aansluiting en is aansluiting op een WTW-systeem mogelijk. Zo zorgt deze oplossing op een onzichtbare manier ook nog voor een comfortabele en voorverwarmde luchtverversing.

Duurzaam

Worden de Mini Canal Hybrid en Clima Canal aangesloten op een warmtepomp? Dan is er ook duurzame koeling mogelijk. De temperatuursensoren zorgen automatisch voor de gewenste werkingsstand: verwarmen óf koelen. De Mini Canal Hybrid biedt light (niet-condenserende) koeling. Is er de wens om actief te koelen? Dan is de Clima Canal het geschikte model: deze levert zowel light (niet-condenserende) als deep (condenserende) cooling. 

Snel reactievermogen

Naast het duurzaam verwarmen én koelen en het wegnemen van koude en warmte door grote glaspartijen, hebben de vloerinbouwoplossingen van Jaga nog meer voordelen. Beide oplossingen zijn door de compacte afmetingen zeer geschikt voor bestaande woningbouw en appartementen. Maar ook voor gebouwen met houtskelet- en cross laminated timber bouw. De vloerinbouwoplossingen hebben namelijk een snel reactievermogen bij temperatuurwisselingen in een ruimte. Dit is ideaal voor HSB en CLT-bouw, aangezien bij dit type gebouwen of woningen minder massa is om warmte of kou vast te houden. Dankzij de makkelijke montage en na stelbaarheid, zijn de Mini Canal Hybrid en Clima Canal ook goed toe te passen in combinatie met computervloeren. 

Bouw & Installatie Hub

Dit is een artikel van Bouw & Installatie Hub. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws uit de bouw- en installatiesector? Neem dan een kijkje op de hub en meld je aan voor de online community.

Bouw & Installatie Hub

Alles over Bouw & Installatie

Ook interessant