Bouw en Installatie Hub 13 juni 2023

Standaard modulerende verwarming, koeling en warmwatervoorziening

In nieuwbouwprojecten en in steeds meer renovatieprojecten wordt tegenwoordig een warmtepomp geïnstalleerd. Om het potentieel van deze efficiënte technologie ten volle te benutten, heeft WOLF het assortiment lucht/water-warmtepompen uitgebreid met de nieuwe FHA-monoblock, werkzaam op het koudemiddel R32, met een veel lagere GWP in vergelijking met R410a.

De warmtepomp kan toegepast worden in uiteenlopende projecten. In de 5 kW variant is de monoblock geschikt voor eengezinswoningen. Als cascadeoplossing is de FHA geschikt voor grotere appartementencomplexen en commerciële projecten tot ca. 70 kW. De warmtepomp is daarnaast geschikt voor hybride toepassing, bijvoorbeeld in een All-Electric Ready variant.

Robuust en zuinig

Modulerende verwarming, koeling en warmwatervoorziening zijn standaard bij de FHA-monoblock. De buitenunit is compact en robuust dankzij de stevige metalen behuizing. Dankzij het ontwerp van de warmtepomp kunnen zelfs grote vermogens worden bereikt met slechts één ventilator. Een standaard elektrisch verwarmingselement van 6 kW levert betrouwbare energie als back-up.

Eenvoudige en efficiënte installatie

Dankzij de uitvoering in monoblock variant – met een gesloten koelcircuit en de volledig uitgeruste binnenunit -, kan de warmtepomp eenvoudig en efficiënt worden geïnstalleerd. Zelfs bij lage buitentemperaturen zorgt de FHA-monoblock voor een hoog rendement en voorlooptemperaturen van 60-65 °C, waardoor een hygiënische warmwaterbereiding mogelijk wordt. Met behulp van het elektrisch element zijn voorlooptemperaturen tot 75 °C mogelijk. De verwarmingsmodus wordt probleemloos ondersteund bij temperaturen tot -25 °C. Koelen en warmwaterbedrijf tot +43 °C zijn kinderspel voor de FHA-monoblock.

Zelfs bij lage buitentemperaturen zorgt de FHA-monoblock voor een hoog rendement en voorlooptemperaturen van 60-65 °C, waardoor een hygiënische warmwaterbereiding mogelijk wordt. Met behulp van het elektrisch element zijn voorlooptemperaturen tot 75 °C mogelijk. De verwarmingsmodus wordt probleemloos ondersteund bij temperaturen tot -25 °C. Koelen en warmwaterbedrijf tot +43 °C zijn kinderspel voor de FHA-monoblock.

Andere voordelen van de nieuwe warmtepomp zijn de flexibele installatiemogelijkheden en het uitgebreide assortiment accessoires voor talrijke toepassingen. Een bodemconsole en diverse aansluitoplossingen voor wanden, kelders en constructievloer zijn optioneel. 

Bouw & Installatie Hub

Dit is een artikel van Bouw & Installatie Hub. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws uit de bouw- en installatiesector? Neem dan een kijkje op de hub en meld je aan voor de online community.

Bouw & Installatie Hub

Alles over Bouw & Installatie

Ook interessant