Bouw en Installatie Hub 21 augustus 2023

Toshiba breidt serie lucht/water warmtepompen uit

Toshiba Air Conditioning breidt haar innovatieve ESTIA R32 warmtepompprogramma uit om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van klanten, om in te spelen op stimuleringsmaatregelen van de overheid voor het CO2-arm maken van gebouwen en om de afhankelijkheid te verminderen van conventionele verwarmingsoplossingen op basis van fossiele brandstoffen. 

De ESTIA R32 serie lucht/water warmtepompen biedt nu A+++ energie-efficiëntie; seizoensgebonden prestatiecoëfficiënt (SCOP) tot 4,65 (1ph 14kW) en COP tot 5,20 (1ph 14kW) voor het optimaliseren van het energieverbruik. Dankzij ultramoderne vloeistofinjectietechnologie, zorgt een nieuwe twin roterende compressor ervoor dat de ESTIA R32 water kan leveren aan verwarmingsnetwerken met temperaturen die het hele jaar door comfort bieden.

De ESTIA R32 produceert tevens sanitair warm water (DHW), zelfs bij uitzonderlijk hoge buitentemperaturen (+43oC). Bovendien worden alle modellen geleverd met een geïntegreerde back-up verwarming van 3kW, 6kW of 9kW, die zorgt voor extra verwarming en warmwatervoorziening wanneer dat nodig is.

Driefase modellen

Als aanvulling op de bestaande één-fase ESTIA R32 serie buitenunits (4, 6, 8, 11 en 14 kW) voegt Toshiba Air Conditioning nog een drietal krachtige driefase modellen toe met vermogens van 8, 11 en 14 kW.

Er is nu ook een verbeterde alles-in-één (AIO) hydro unit beschikbaar voor ruimteverwarming en warmwaterproductie. De nieuwe AIO unit is 26% lichter dan het oude model en heeft een compactere voetafdruk (595 x 670 mm). Een nieuwe roestvaststalen cilinder maakt een warmwaterdruk tot 10 bar mogelijk.

De lage geluidsniveaus van de ESTIA R32 buitenunits zorgen voor een stille werking. De ESTIA R32 afstandsbediening, die één of twee zones bestrijkt, maakt intuïtieve bediening van functies, zoals stille modus, weergave van het energieverbruik en planning mogelijk. De auto-adaptieve functie biedt een optimaal comfort in relatie tot de buitentemperatuur, waardoor het energieverbruik tot een minimum wordt beperkt en de energierekening lager uitvalt. Met de ESTIA R32 draadloze interface en Toshiba Home AC Control app kunnen gebruikers profiteren van een slimme warmtepomp die het comfort thuis en onderweg verbetert.

Bouw & Installatie Hub

Dit is een artikel van Bouw & Installatie Hub. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws uit de bouw- en installatiesector? Neem dan een kijkje op de hub en meld je aan voor de online community.

Bouw & Installatie Hub

Alles over Bouw & Installatie

Ook interessant