Bouw en Installatie Hub 11 april 2023

Zonne-energieopslagsysteem voor balkons beschikbaar in Europa

Zendure, een snelgroeiende energie-tech startup op het gebied van duurzame energieoplossingen, kondigt de voorverkoop aan van zijn eerste plug-and-play opslagsysteem voor zonne-energie voor balkons, SolarFlow.

SolarFlow is een duurzame en kosteneffectieve oplossing voor de opwaardering van zonne-energie op balkons. Overtollige stroom wordt dan overdag opgeslagen en ’s nachts gebruikt om de koolstofvoetafdruk te verminderen. Tevens biedt dit systeem flexibiliteit bij het aanpassen van de zonne-energieopstellingen en is het verkrijgbaar als compleet pakket of als afzonderlijke componenten.

SolarFlow omvat een PV-hub die verbinding maakt met 800W-zonnepanelen en een slim batterijbeheersysteem met LFP-batterijen. Een enkele accu heeft een capaciteit van 960 Wh, maar is uitbreidbaar tot 3.849 Wh door verbinding met maximaal vier andere accu’s. Dit betekent genoeg energie voor koppels en gezinnen. Het gebruik van twee SolarFlow batterijen resulteert in een gemiddelde jaarlijkse besparing op de elektriciteitsrekening van 32% voor een gezin van vier personen, met een gemiddeld dagverbruik van 9,5 KWh, terwijl een zonnepaneel van 800W gemiddeld 3 KWh per dag genereert.

Kenmerken SolarFlow:

  • Eenvoudige installatie dankzij het plug-and-play concept
  • Compatibel met reeds op de markt verkrijgbare balkonzonnepanelen
  • Tot vier batterijen met een opslagcapaciteit van 960Wh
  • PV-hub met 800W vermogen
  • Aansluiting op zonnepaneel en micro-omvormer via MC4-connector
  • Maximale energieopbrengst via dual maximum power point tracking (800W input/1200W output)
  • Intelligente energiecontrole via app

Bouw & Installatie Hub

Dit is een artikel van Bouw & Installatie Hub. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws uit de bouw- en installatiesector? Neem dan een kijkje op de hub en meld je aan voor de online community.

Bouw & Installatie Hub

Alles over Bouw & Installatie

Ook interessant