POUNDTHEGROUND

Hefmobiel van Tiller helpt personeelstekort installatiebranche verkleinen

Deel

Gekopieerd
In je eentje handig regelkasten, ruiten, deuren, cv ketels, compressoren, warmtepompen, grote touchscreens, witgoed en andere zware machines installeren? Daarvoor is er nu de hefmobiel van Tiller®. Zo voorkom je dat een tweede monteur mee moet naar de klus. Daardoor kan een ondernemer meer werk verzetten met hetzelfde aantal mensen.

Een voorbeeld hiervan is RATIONAL Nederland, leverancier van apparatuur voor de professionele keuken. Zij werken sinds 2016 met een hefmobiel van Tiller®. John Nijkamp, operationeel manager: “Efficiëntie staat bij ons hoog in het vaandel. Voorheen werden onze combisteamers en iCombi®-combisteamers geplaatst door twee monteurs met het nodige tilwerk. Soms moest de klant zelfs helpen. Onze steamers wegen tussen de 100 en 160 kilo.”

“Tiller heeft voor ons een speciale vork ontwikkeld, zodat we de machines rechtstreeks vanaf de pallet kunnen plaatsen op een onderstel of werkblad. De hefmobiel heeft grote wielen, wat een voordeel is op tegelvloeren in de professionele keuken. Det scheelt een half uur tot drie kwartier per plaatsing. Elke monteur heeft een eigen bus met laadklep en Tiller®-hefmobiel. Voor iedereen die grote zaken zoals wasmachines, koelkasten, maar ook meubelen moet (ver-)plaatsen is de Tiller®-hefmobiel een aanrader.”

Evenwichtskunstenaar

De hefmobiel is een ware evenwichtskunstenaar op twee wielen door zijn ingenieuze gepatenteerde aandrijfsysteem. Wil je een attribuut boven andere zaken zoals radiatoren aggregaten of leidingen aan de wand monteren dan kan dit eenvoudig, omdat er steunvoeten ontbreken. In zeer kleine ruimten, waar nauwelijks plaats is voor één persoon, kun je dan tóch het werk klaren met dit supercompacte apparaat.

Klaar met de klus? Dan tilt de hefmobiel zichzelf in de werkbus. In alle situaties is er geen of nauwelijks belasting van de rug of op het lichaam van de monteur. Dit zorgt ervoor dat er minder uitval is, maar helpt ook om het personeelstekort te beperken.

Het leveringsprogramma omvat modellen voor 75, 120 of 160 kg. Er zijn veel hulpstukken beschikbaar.

Je vindt Tiller b.v. in hal 9, stand A025.

Gerelateerde artikelen