Exposantennieuws, Nieuws 12 oktober 2021

LG introduceert veilige lucht-water warmtepomp voor particulier gebruik

LG Electronics (LG) introduceert de nieuwe THERMA V Hydrosplit lucht-water warmtepomp. Deze oplossing voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen en kan zorgen voor verkoeling, verwarming en warm tapwater via één enkele waterleiding. De LG THERMA V Hydrosplit is eenvoudig te installeren en bespaart extra ruimte. Dit terwijl dezelfde hoogwaardige prestaties van de THERMA V-lijn worden geleverd.

De LG THERMA V Hydrosplit is een type lucht-water warmtepompsysteem (AWHP) dat lucht als warmtebron gebruikt. Het bestaat uit een binnendeel en een apart buitendeel met ingebouwde platenwarmtewisselaars (PHEX). Deze zijn enkel verbonden door een waterleiding. Hierdoor bestaat er geen risico dat koudemiddelen de woonruimte in lekken. Dat maakt de THERMA V Hydrosplit een uiterst veilige keuze voor particulier gebruik.

Duurzame prestaties en maximaal gebruiksgemak
Met behulp van LG’s R1-compressor biedt de THERMA V Hydrosplit krachtige en betrouwbare verwarming in huis. Het systeem werkt probleemloos tot -25 graden Celsius en levert een maximale waterafgiftetemperatuur van 65 graden Celsius. Daarnaast gebruikt LG het milieuvriendelijke R32-koudemiddel met een laag aardopwarmingsvermogen (GWP) van 675. Ook kan het lucht-water warmtepompsysteem gecombineerd worden met een zonneboiler, waardoor de impact op het milieu nog verder wordt verlaagd.

“Met de LG THERMA V Hydrosplit laten we zien dat we huiseigenaren begrijpen. Samen met onze expertise in energie-efficiënte oplossingen minimaliseren we de ecologische voetafdruk”, zegt Jeroen Bustin, Business Developer Heating bij LG Air Solution. “We zullen onze positie als Total Solution Provider blijven versterken door producten en oplossingen te introduceren die zowel de natuur als het menselijk leven verrijken.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je automatisch op de hoogte over alles rondom vakbeurs VSK.


    Door te klikken op inschrijven geef je toestemming aan Jaarbeurs B.V. om je naam en e-mailadres te verwerken voor het verzenden van de VSK nieuwsbrief. Je kunt je toestemming te allen tijde intrekken via de afmeldfunctie in de nieuwsbrief.

    Wil je weten hoe Jaarbeurs B.V. omgaat met jouw persoonsgegevens? Klik dan hier voor ons privacy statement.

     

    Ook interessant