Exposantennieuws, Nieuws, Productnieuws 13 mei 2022

Luxxor Hamwells Blue series: meer dan 30% besparing op energievraag voor douchen

LuxxorHamwell WTW
De Luxxor-Hamwells Blue serie heeft de hoge efficiency van de douchepijp-WTW én kan gelijkvloers worden toegepast. Door de modulair opbouw is het toepassingsgebied groot is. De Luxxor-Hamwells Blue kan als zichtbaar als zelfstandige design douchesysteem in de badkamer worden toegepast, maar ook als onzichtbare held in de technische ruimte. De Luxxor Hamwells Blue werkt naadloos samen met CV-ketels, warmtepompen, boiler en doorstromers.

De isolatie van huizen wordt steeds beter, waardoor er steeds minder energie voor verwarming nodig is. Hierdoor en doordat we steeds meer zijn gaan douchen, maakt warmtapwater een steeds groter deel uit van de totale warmtevraag. Door het toepassen van de Luxxor-Hamwells bespaart u al snel de helft op de energievraag voor douchen.

Er zijn nogal wat voordelen

Verbetering rendement van het energiesysteem met een kostenbesparing van 30 tot 50%;
Voor dezelfde waterinhoud is een kleinere boiler/voorraadvat toereikend;
Van alle gemak voorzien; nagenoeg onderhoudsvrij en zelfreinigend ;
Zeer korte opwarmtijd van 15-20 seconden.
Warmteterugwinning (WTW) is een eenvoudig proces. In een douche wordt de warmte van het wegstromende douchewater gebruikt om het koude douchewater alvast op te warmen. Daardoor verbruikt je cv-ketel minder gas, hetgeen een flinke besparing kan opleveren. De warmtewisselaar komt in de afvoerpijp of in de goot van je inloopdouche. Na een kleine verbouwing kan het besparen beginnen.

Luxxor Sustainable Drain Systems is een Nederlands bedrijf dat haar producten ook in Nederland laat produceren. Alles over deze systemen is te vinden tijdens VSK bij Luxor Sustainable Drain Systems (Stand: 08.B042).

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je automatisch op de hoogte over alles rondom vakbeurs VSK.


    Door te klikken op inschrijven geef je toestemming aan Jaarbeurs B.V. om je naam en e-mailadres te verwerken voor het verzenden van de VSK nieuwsbrief. Je kunt je toestemming te allen tijde intrekken via de afmeldfunctie in de nieuwsbrief.

    Wil je weten hoe Jaarbeurs B.V. omgaat met jouw persoonsgegevens? Klik dan hier voor ons privacy statement.

     

    Ook interessant