Exposantennieuws, Nieuws 8 april 2022

Nieuw: Walraven Vibratek® assortiment

Omdat het welzijn van gebruikers één van de topprioriteiten is van eigenaren van gebouwen, is zowel de behoefte aan als het begrip voor goede anti-vibratie oplossingen de afgelopen jaren toegenomen. Als gevolg hiervan is de HVAC-sector aandachtiger geworden voor het akoestisch ontwerp van mechanische apparatuur en machines.
Verlaag het volume van gebouwen

Met alle verschillende opties die in de markt beschikbaar zijn, is het belangrijk om de belangrijkste overwegingen en selectiecriteria te begrijpen bij het overwegen van het toepassen van een isolator.

HVAC-apparatuur dat stevig is bevestigd aan een plaat, muur of plafond kan trillingen overbrengen in de ondersteunende structuur en zeer ongewenste niveaus van structuurgeluid veroorzaken. Dit
geluid kan ver reizen en kan door het hele gebouw worden gehoord. Net als apparatuur, leidingen, buizen en kanalen kunnen fungeren als overbrengers van structuurgeluid als ze strak verbonden zijn met trillende apparatuur.

Gevolgen van vibratie

Onopgeloste trillingen kunnen problemen veroorzaken voor zowel het gebouw als zijn gebruikers. Eén van de effecten kan bijvoorbeeld zijn dat er een verminderde veiligheid ontstaat voor degenen die zich in de nabijheid van de trillende apparatuur bevinden. Tevens kunnen deze trillingen negatieve gevolgen hebben voor de structuur van het gebouw, zorgt het voor een grotere onderhoudsbehoefte en verminderde levensduur van de apparatuur en mogelijk een onjuiste werking ervan. Het kan zelfs zo zijn dat de ongewenste trillingen een overtreding van de wettelijke voorschriften betekenen.

Complete oplossingen

De Walraven VibraTek® productlijn bestaande uit rubberen en metalen vibro-akoestische isolatoren is een op maat gemaakte oplossing voor het elimineren van trillingsproblemen in HVAC installaties. Onze isolatoren verminderen de trillingen die door de apparatuur worden overgebracht en garanderen de veiligheid en het comfort van mensen en hun omgeving door schadelijk geluid en trillingen tot een minimum te beperken. Bovendien kunt u VibraTek® isolatoren combineren met Walraven buisbevestigingen, montagerailsystemen en betonankers om u te voorzien van een complete oplossing.

Naast een compleet assortiment isolatoren, biedt Walraven haar kennis en begeleiding tijdens dit selectieproces, zodat u de isolator kunt selecteren die het beste past bij uw project en toepassingswensen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je automatisch op de hoogte over alles rondom vakbeurs VSK.


    Door te klikken op inschrijven geef je toestemming aan Jaarbeurs B.V. om je naam en e-mailadres te verwerken voor het verzenden van de VSK nieuwsbrief. Je kunt je toestemming te allen tijde intrekken via de afmeldfunctie in de nieuwsbrief.

    Wil je weten hoe Jaarbeurs B.V. omgaat met jouw persoonsgegevens? Klik dan hier voor ons privacy statement.

     

    Ook interessant