Exposantennieuws, Nieuws 11 juni 2021

Nieuwe generatie energiezuinige elektrische boilers

Itho Daalderop’s nieuwste generatie elektrische boilers bestaat uit de Smartboiler en de Green Energy Smartboiler. De basis voor deze boilers vormt de technologie waarmee de boilers zelflerend worden. Hierdoor leert de boiler op basis van het verbruikspatroon van de eindgebruiker en past het moment van opwarmen van het water daarop aan. Het opwarmen wordt zodoende uitgesteld, waardoor stilstandsverliezen geminimaliseerd worden. En dit is een stuk energiezuiniger. De energiebesparing voor de Smartboiler kan oplopen tot 10% in vergelijking met een normale elektrische boiler.

De Green Energy Smartboiler gaat nog één stap verder. Deze boiler gebruikt de overcapaciteit aan duurzame energie op het net om tussentijds te verwarmen. En dit is nóg energiezuiniger. Daarnaast is het energieverbruik met een app te monitoren. Hierdoor kan de gebruiker bespaartips ontvangen en over diverse andere functionaliteiten beschikken (zoals in-/uitschakelen of afstand en timers instellen). De Green Energy Smartboiler bespaart hiermee tot 12% extra in vergelijking met een normale elektrische boiler.

De zelflerende Smartboiler voor meer comfort
De nieuwe Smartboiler leert gedurende één week voor elke dag van de week wanneer er hoeveel warm water nodig is. Het oplaadmoment wordt aangepast op het consumptiepatroon van de gebruiker. Dankzij deze functie hoeft het water in de Smartboiler niet continu op een bepaalde temperatuur gehouden te worden. Dit is energiezuiniger, aangezien er minder warmte en energie verloren gaat. Om het comfort te blijven garanderen om overal in de woning direct over warm water te beschikken is de Smartboiler uitgerust met een boostfunctie op het display. Met deze functie kan op elk moment extra warm water worden aangevraagd.

  • Smartregeling voor 10% energiebesparing
  • Boostfunctie voor extra warm water
  • Geschikt voor vervangen van elke elektrische boiler (universele wisselbeugel 50/80 liter) of in nieuwbouw bij ‘all-electric’ concepten

De Green Energy Smartboiler met app voor meer energiebesparing
Door natuurlijke wisselingen in de opbrengst van zonne- en windenergie, en het verschil in energiebehoefte per moment van de dag, kunnen duurzame energiebronnen niet altijd volledig worden gebruikt. De Green Energy Smartboiler is zelflerend en heeft een online functionaliteit, waardoor bepaald kan worden wanneer de boiler uiterlijk moet starten met verwarmen om op het juiste moment te voorzien van warm water. Door deze eigenschap is het mogelijk om overcapaciteit aan zonne- en windenergie in te zetten om de boiler tussentijds te laten verwarmen. Hierdoor gaat er minder duurzame energie verloren.

Met de nieuwe app functionaliteit krijgt de eindgebruiker direct inzicht in het energieverbruik maar worden ook bespaartips gegenereerd. Daarnaast kunnen timers worden ingesteld voor douchebeurten en kan de boiler op afstand worden in-/uitgeschakeld wanneer de eindgebruiker bijvoorbeeld op vakantie is. Door deze functionaliteiten kan de besparing oplopen tot 12% ten opzichte van een normale elektrische boiler.

Tevens is de Green Energy Smartboiler voorzien van een boostfunctie, waarmee extra warm water aangevraagd kan worden. Deze boostfunctie is tevens ingebouwd in de app. Hierdoor blijft het warm water comfort gegarandeerd.

  • Smartregeling + app functionaliteit voor 12% energiebesparing
  • Boostfunctie voor extra warm water
  • Efficiënte benutting van groene energie
  • App voor online bediening, inzicht in energieverbruik en extra functionaliteiten voor gebruiker
  • Geschikt voor vervangen van elke elektrische boiler of in nieuwbouw bij ‘all-electric’ concepten (universele wisselbeugel 50/80 liter)

Uitvoeringen
Zowel de Smartboiler als de Green Energy Smartboiler is beschikbaar in de inhoudsvarianten 30, 50, 80, 120 of 150 liter. Voor de Smartboiler kan gekozen worden tussen het type Mono of Mono Plus. De Smartboiler Mono beschikt over een vermogen van 1.000W (30, 50 en 80 liter) of 1.750W (120 en 150 liter). De Smartboiler Mono Plus en Green Energy Smartboiler Mono Plus beschikken over een vermogen van 2.500W (30 t/m 150 liter). De keuze voor een Mono of Mono Plus is afhankelijk van het beschikbare aansluitvermogen in de woning.

Duurzame materialen
Evenals alle elektrische boilers van Itho Daalderop is het voorraadvat van de Smartboiler en de Green Energy Smartboiler gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal, namelijk koper. Koper kenmerkt zich door de lange levensduur en de eigenschap dat het materiaal zeer onderhoudsarm is.

Ook interessant