POUNDTHEGROUND

Theben gaat in gesprek over oplossingen integratie tussen E en W

Deel

Gekopieerd
Theben juicht het initiatief van VSK toe om elektrotechiek toe te voegen aan de beurs. Zeker nu de woning- en gebouwautomatisering steeds meer met elkaar verweven wordt.

Theben is blij met deze stap en hoefde niet lang na te denken om de kans aan te grijpen om zowel de E- als W-markt te ontmoeten op de beursvloer met een gevestigde naam als VSK. Directeur Edwin Hannink: “Al jaren praten we met onze relaties over oplossingen die beide werelden raken. Daarom is het mooi dat er nu een initiatief wordt ontplooid, waarin we branche breed met bezoekers in gesprek kunnen over onze mogelijkheden.”

Krachten bundelen

Het onbegrip tussen de E- en de W-installateur heerst in vele gevallen nog te veel, hoewel er steeds vaker succesvolle voorbeelden te noemen zijn van constructieve samenwerkingen.

“Samenwerking en elkaar de ruimte geven, kan een installatie veel mooier, efficiënter en uiteindelijk betaalbaar maken. Hiervoor is afstemming in een vroeg stadium nodig, waarbij ook aandacht moet zijn voor de integratie.”, zegt Hannink. “Op de beurs willen we graag in gesprek over de oplossingen die er zijn, gebaseerd op de erkende wereldstandaard KNX.”

Twee werelden binnen één protocol

KNX is een wereldwijde standaard waarbinnen ca. 500 fabrikanten producten aanbieden op de markt. In basis de aansturing van verlichting, zonwering, maar ook klimaat. Door E- en W- technieken te integreren, kan de infrastructuur eenvoudig worden gehouden.

“Wij als Theben hebben hierbij een motto waarmee we aangeven dat de mens altijd centraal moet staan. We noemen dit internationaal: Human Centered Building Technology. We willen dit graag met de bezoeker van de VSK 2024 delen en de komende jaren gezamenlijk met onze/nieuwe partners hieraan werken om op deze manier onze ambities te realiseren.”, aldus Edwin Hannink.

Je vindt Theben in hal 8, stand C060.

Gerelateerde artikelen