Exposantennieuws, Nieuws 16 oktober 2021

Triple Solar lanceert PVT-warmtepomp met propaan als koudemiddel

Recentelijk presenteerde Triple Solar haar nieuwe Triple Solar® PVT-warmtepomp. Deze werd specifiek ontwikkeld voor PVT-panelen als energiebron en is zowel hybride (bestaande bouw) als all-electric (nieuwbouw) in te zetten.

De Triple Solar® PVT-warmtepomp is volgens de fabrikant “op drie punten een revolutionaire verbetering ten opzichte van de reguliere water/water-warmtepomp die tot nu toe voor PVT-systemen worden gebruikt.”

 1. Alle energie die met deze warmtepomp wordt opgewekt uit daglicht, zonlicht en de buitenlucht (-20 tot +50 °C) wordt optimaal gebruikt voor warmte of warm tapwater.
 2. Dankzij het moderne milieuvriendelijke koudemiddel propaan, expliciet geschikt voor dit brede werkingsvenster, en een vermogen van 3,5 kW kan tot 80% gas worden bespaard op verwarmen en het maken van warm tapwater.
 3. De Triple Solar® PVT-warmtepomp is uiterst compact (83 x 48 x 45 cm), weegt minder dan 50 kg en kan in twee delen van 25 kg naar zolder gedragen worden. Reguliere warmtepompen wegen 100-120 kg en mogen volgens de Arbo-wet niet zonder takel verplaatst worden.

CEO Cees Mager: “Hybride is de toekomst. Wij leveren de methode om stapsgewijs gas te besparen. Hierdoor kan Nederland vandaag beginnen met de verduurzaming van verwarmen, in plaats van nog zo’n vijftien jaar te moeten wachten tot alle huizen eindelijk geschikt zijn voor gasloos verwarmen.”

No regret
De warmtepomp van Triple Solar is uit te breiden van een hybride toepassing met gasketel naar een all-electric installatie zonder gas. De warmtepomp heeft een ingebouwde voorziening om warm tapwater te maken.

Nieuwbouw
In de nieuwbouw is de PVT-warmtepomp geschikt voor kleinere woningen en appartementen tot 100 m2. De compacte maatvoering maakt de warmtepomp geschikt om in een kast in te bouwen, waardoor een aparte technische ruimte overbodig is. De warmtepomp is modulair toe te passen. Voor grotere woningen kunnen er twee in cascade geplaatst worden.

Propaan
Het koudemiddel propaan is een primeur voor dit type water/water-warmtepompen. Propaan is niet alleen milieuvriendelijk (GWP=3), het geeft ook de mogelijk om een aanvoertemperatuur van +70 ˚C te maken. Dat is ideaal voor de bestaande bouw waar vaak nog radiatoren gebruikt worden.

Koelen
Een andere bijzonderheid van de PVT-warmtepomp is de optie om te kunnen koelen. Vooral voor nieuwbouw is dit belangrijk vanwege de nieuwe norm om oververhitting in de maand juli te voorkomen.

Onderhoudsarm
Een jaarlijkse servicebeurt is niet nodig. Zo kunnen de kosten zo laag mogelijk worden gehouden. Onderhoud vindt alleen plaats als dat op basis van monitoring noodzakelijk is.
Drie Triple Solar® PVT-panelen leveren de bronenergie voor de hybride warmtepomp, waardoor een lawaaiige buitenunit overbodig is.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je automatisch op de hoogte over alles rondom vakbeurs VSK.


  Door te klikken op inschrijven geef je toestemming aan Jaarbeurs B.V. om je naam en e-mailadres te verwerken voor het verzenden van de VSK nieuwsbrief. Je kunt je toestemming te allen tijde intrekken via de afmeldfunctie in de nieuwsbrief.

  Wil je weten hoe Jaarbeurs B.V. omgaat met jouw persoonsgegevens? Klik dan hier voor ons privacy statement.

   

  Ook interessant