Exposantennieuws, Nieuws, VSKAwards 5 april 2022

VSK Awards 2022-nominatie: Geberit FlowFit: innovatief aanvoersysteem geïnstalleerd in één vloeiende beweging

In 2021 introduceerde Geberit het nieuwe, innovatieve FlowFit aanvoersysteem. Door consequent de focus te leggen op de gebruiksvoordelen voor installateurs, adviseurs en projecteigenaren zorgt Geberit met FlowFit ervoor, dat er geïnstalleerd kan worden in één vloeiende beweging. Alles wat het werk op de bouwplaats moeilijk en omslachtig maakt, zoals een onhandige werkhouding, continu wisselen van gereedschap, onzekerheden en onveiligheid bij de persing, hygiënezorgen t.b.v. drinkwater en hygiëne op de bouw, onnodige milieubelasting en een tijdrovende installatie, behoort met FlowFit tot het verleden. Deze essentiële voordelen zijn niet aan de VSK jury voorbij gegaan en Geberit is dan ook verheugd met de nominatie.

FlowFit biedt een eenvoudige, tijdbesparende en veilige installatie van het aanvoersysteem. Concreet betekent dit voor de installateur dat hij/zij nooit meer hoeft te ontbramen of kalibreren, dat er tijdens het installatieproces zekerheid is of een fitting wel of niet verperst is, dat de installateur zelf de handigste perspositie kan bepalen én dat er slechts twee persbekken nodig zijn voor alle leidingdiameters. Bovendien zorgt Geberit FlowFit voor een gegarandeerde drinkwaterhygiëne.

De voordelen op een rij:

Nooit meer onhandige werkhouding

Eenvoudig persen in hoeken of krappe plekken, door een draaibare fitting, waarbij de installateur zelf de handigste perspositie bepaalt. Daarnaast hoeft de persbek alleen nog maar op de zijdelings geplaatste persindicator te worden gepositioneerd. Dit vergemakkelijkt het werken boven het hoofd.

Nooit meer gereedschap wisselen

Geberit FlowFit is verkrijgbaar in acht afmetingen, die met slechts twee verschillende persbekken – voor alle leidingdiameters van d16 t/m d75 – kunnen worden verwerkt. Dit voorkomt onderbrekingen wegens wisselen van gereedschap en het scheelt bovendien aanzienlijk in het gewicht van de gereedschapskoffer. De juiste persbek bepaalt de installateur eenvoudig a.d.h.v. de kleur.

Nooit meer onzekerheden

FlowFit biedt een zichtbare veiligheid door een inspectievenster voor de juiste insteekdiepte, de persbek is altijd juist geplaatst door een duidelijke persbekgeleiding en de persindicator maakt duidelijk of de fitting wel of niet verperst is.

Nooit meer hygiënezorgen

FlowFit biedt drinkwaterhygiëne: er is minder stagnatie in de leiding door minimaal drukverlies, hierdoor is een leidingsysteem mogelijk met kleinere diameters, wat zorgt voor kortere doorlooptijden en een lager watervolume. FlowFit fittingen zijn beschermd met afdekkappen tegen vuil bij opslag en gebruik op de bouwplaats. FlowFit is KIWA-gecertificeerd.

Nooit meer onnodige milieubelasting

FlowFit biedt een toekomstbestendig recyclingsysteem: herbruikbare materialen worden ingezameld en teruggevoerd in productieproces. Persindicatoren worden bijvoorbeeld verzameld met een opvangzak op bouwplaats. Bovendien zijn de fittingen loodvrij.

Geberit

“Wij zijn zeer blij met deze nominatie. Bij de ontwikkeling van FlowFit hebben we echt gekeken naar de dagelijkse problemen, waar installateurs tegenaan lopen. Met het FlowFit systeem tackelen we deze ongemakken, waardoor de installateur enorm wordt ontzorgd. Denk bijvoorbeeld aan het aantal persbekken. Bij FlowFit hebben we dat weten te reduceren tot maar 2 persbekken voor alle diameters. Hierdoor is het werk veel minder zwaar en sneller. Een ander voorbeeld is het persen van buizen in freeswerk. Met FlowFit hoeft je niet meer dieper te vrezen of de leiding eruit te trekken om te kunnen persen. Door dit soort ‘slimmigheden’ voegen we wezenlijk iets toe aan de dagelijkse manier van werken van de installateur en dat maakt ons heel trots,” aldus Daniëlle Maasdam, Sales Manager B2B Technology bij Geberit.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je automatisch op de hoogte over alles rondom vakbeurs VSK.


    Door te klikken op inschrijven geef je toestemming aan Jaarbeurs B.V. om je naam en e-mailadres te verwerken voor het verzenden van de VSK nieuwsbrief. Je kunt je toestemming te allen tijde intrekken via de afmeldfunctie in de nieuwsbrief.

    Wil je weten hoe Jaarbeurs B.V. omgaat met jouw persoonsgegevens? Klik dan hier voor ons privacy statement.


    Ook interessant