Exposantennieuws, Nieuws, VSKAwards 29 maart 2022

VSK Awards 2022-nominatie: Itho Daalderop HRU 400 QuattroZone

De HRU 400 QuattroZone bestaat uit de HRU 400 WTW-unit en vier plug & play zonekleppen die direct op de unit of in het kanaal worden geplaatst. Met deze toepassing wordt er slim en eenvoudig gezoneerd geventileerd, zowel op de toevoer als de afvoer.

Bij een DuoZone oplossing wordt er gezoneerd op de toevoer van de ventilatielucht en op basis van CO2-metingen in de woonkamer en hoofdslaapkamer. Met de unieke HRU 400 QuattroZone-oplossing kan er ook op de afvoer in de keuken en in de natte ruimtes gezoneerd worden.

Optimaal binnenklimaat, bewoner maximaal ontzorgd

De slimme aansturing van de zonekleppen wordt gedaan door het toepassen van CO2-sensoren en een interne vochtsensor in de HRU 400-unit. Hiermee wordt de bewoner een ventilatie-oplossing geboden die automatisch en zeer gericht ventileert op CO2 en RV. Dit gaat niet ten koste van de kwaliteit van het binnenklimaat, omdat de ventilatie zich op de specifieke plaats en situatie aanpast. De bewoner wordt op deze wijze ontzorgd in het nadenken over ventilatie. Ander voordeel bij deze vorm van zonering is minder geluid door het gerichter ventileren. Naast automatisch ventileren kan met de RFT Auto bediening de ventilatie ook altijd handmatig worden beïnvloed. Hiervoor zijn 2 RFT Auto bedieningen voor de keuken en badkamer toegevoegd aan de QuattroZone set.

Veel installatievrijheid en -gemak

Aan de installatiekant is veel aandacht besteed. Het resultaat is een lichtgewicht unit, bestaande uit weinig onderdelen en met meerdere plaatsingsmogelijkheden. De unit kan op verschillende manier geplaatst worden, namelijk direct op de grond, op een potenset of aan de wand. Dit geeft al vrijheid in de tekenfase van een woning maar ook bij installatie. Na montage kan de unit eenvoudig via de Itho Daalderop Service-app in bedrijf worden gesteld. Ook aan de servicekant is gedacht. Alle onderdelen zijn eenvoudig te bereiken.

Kleppen communiceren draadloos

Belangrijk in de QuattroZone-toepassing is het monteren van de zonekleppen. Door middel van een eenvoudig kliksysteem worden kleppen aan de unit toegevoegd. Eventueel kunnen de kleppen ook eenvoudig in het kanaal worden geplaatst. De vier zonekleppen (plug & play) worden direct gevoed vanaf de HRU 400 en communiceren draadloos met de sensoren (CO2 en RV). Door zowel de vrijheid qua opstelling als het monteren van de kleppen, wordt een snelle en goede installatie gewaarborgd.

Waarom wij trots zijn in aanmerking te komen voor de juryprijs:

Ventileren en een gezond binnenklimaat zijn belangrijker dan ooit. Daarom ontwikkelden wij dit systeem wat de installateur, adviseur, opdrachtgever en bewoner aan moet spreken:

Nog gerichter ventileren/nog lager geluidsniveau door zoneren op zowel toe- als afvoer

 • Dé scherpste prijs voor zoneringsoplossing
 • Optimaal binnenklimaat, bewoner compleet ontzorgd
 • Plug & play installeren
 • Gemakkelijk in bedrijfstellen en inregelen met de app

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je automatisch op de hoogte over alles rondom vakbeurs VSK.


  Door te klikken op inschrijven geef je toestemming aan Jaarbeurs B.V. om je naam en e-mailadres te verwerken voor het verzenden van de VSK nieuwsbrief. Je kunt je toestemming te allen tijde intrekken via de afmeldfunctie in de nieuwsbrief.

  Wil je weten hoe Jaarbeurs B.V. omgaat met jouw persoonsgegevens? Klik dan hier voor ons privacy statement.

   

  Ook interessant