Exposantennieuws, Nieuws, VSKAwards 26 april 2022

VSK Awards 2022-nominatie: PVT-warmtepomp van Triple Solar helpt Nederland van het gas af

De missie van het Amsterdamse Triple Solar is helder: maximale impact bereiken met het verminderen van de CO2-uitstoot bij het verwarmen van woningen. Daarnaast het energetisch verduurzamen van huizen bereikbaar maken voor een breed publiek.
Begin bij jezelf

Zulke doelen starten natuurlijk binnen de eigen organisatie. De producten worden duurzaam geproduceerd, moeten volledig recyclebaar zijn en geen milieu-impact hebben. De producten hebben een minimale levensduur van 30 jaar en worden in Nederland geproduceerd met binnen Europa gemaakte grondstoffen, die zoveel mogelijk co2-neutraal worden vervoerd. Een prachtig uitgangspunt.

Uitvinder

Triple Solar is de uitvinder van het bekende PVT-warmtepomppaneel die het mogelijk maakt een woning op duurzame wijze van warmte, warm tapwater en elektriciteit te voorzien. Daardoor zijn inmiddels meer dan 1000 woningen in binnen- en buitenland van het gas af.

PVT-warmtepomp

De bij het system passende Triple Solar PVT-warmtepomp heeft ook een aantal unieke karaktereigenschappen. Hij is lichtgewicht en kan ook hybride toegepast worden en werkt met het milieuvriendelijke koudemiddel propaan (R290). Die het mogelijk maakt om ook bij strenge vorst (tot -20 ˚C) aanvoertemperaturen tot 70 ˚C te realiseren. De warmtepomp is compact waardoor hij eenvoudig, via de smalste trap naar zolder gedragen kan worden. De pomp wordt dus binnenshuis gemonteerd, waardoor een lawaaiige buitenunit niet nodig is. De PVT-warmtepomp kan ook warm water maken, zodat hij optimaal ingezet kan worden binnen een woning.

De Triple Solar PVT-warmtepomp is genomineerd voor de VSK Award 2022 in de categorie Energietransitie. Op 17 mei worden de winnaars bekendgemaakt door de jury. Alle negen genomineerde producten in drie categorieën maken ook kans op de publieksprijs.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je automatisch op de hoogte over alles rondom vakbeurs VSK.

Ook interessant