Exposantennieuws, Nieuws, VSKAwards 1 maart 2022

VSK Awards 2022-nominatie: Ventus van Ubbink

‘Een ogenschijnlijke eenvoudige, maar doordachte doorontwikkeling. Waarbij goed is gekeken naar de praktische struikelblokken en waarmee de monteur echt tegemoet wordt getreden’, zo omschrijft de jury van de VSK Awards de Ventus van Ubbink. De geïsoleerde dakdoorvoer is ogenschijnlijk een detail in een veel grotere bouwopgave, maar het meedenken met de installateur en de finesses van het ontwerp – waardoor isolatiewaarden behouden blijven – leverde de Ventus de nominatie voor de VSK Awards op.

De jury onder leiding van Techniek Nederland voorzitter Doekle Terpstra motiveerde de nominatie als volgt: ‘De luchtdichtheid van het dak is vaak het kind van de rekening in de afstemming tussen bouwer en installateur. Door de haakse doorvoering beugel je eenvoudig de geïsoleerde leidingen langs het dakbeschot. Zo bespaar je bovendien binnenruimte. Het product is voorzien van BIM-modellen en Stabu-teksten maar ook voorzien van montagevideo’s en een checklist zodat vaklui aantoonbare kwaliteit kunnen leveren.’

Kwaliteit zit in de details

Installatiebedrijven bezitten dé sleutel voor het slagen van de energietransitie, volgens de jury. Daarbij wordt vaak gedacht aan grote ingrepen zoals warmtepompen en waterstoftechniek. Maar zij zien ook dat in de details nog veel winst te behalen is. En dat is precies waar Ubbink voor staat en waarom het bedrijf zo blij is met deze erkenning. Peter Laros, directeur Ubbink: “De installatiesector krijgt de komende jaren te maken met zwaardere kwaliteitseisen. Enerzijds ingegeven door de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb), maar ook door de BENG. Steeds belangrijker wordt het dat installaties optimaal functioneren, duurzaam zijn én vakkundig geïnstalleerd worden. De Ventus Geïsoleerde Dakdoorvoer speelt in op al die aspecten.”

Ventus

De universele dakdoorvoer voor aan- en afvoer van ventilatielucht garandeert een maximale luchtdoorstroming waardoor de ventilatiebox efficiënter werkt en het geluidsniveau van het ventilatiesysteem wordt gereduceerd. Daarnaast garandeert de Ventus een luchtdichte aansluiting tussen installatie- en bouwcomponenten. En, last but not least, de Ventus is een plezier om mee te werken. Traditioneel wordt de dakdoorvoer van het ventilatiesysteem schuin door het (hellende) dak aangebracht. Zo’n ellipsvormige doorvoer is niet alleen lastig af te tekenen en te zagen, de dakdoorbreking wordt groter en maakt het lastig om een kwalitatief goede luchtdichte aansluiting te maken. De traploze afstelling zorgt ervoor dat de afvoer altijd recht op het dak staat én ventilatieleidingen aan de binnenzijde direct langs het dakbeschot geplaatst kunnen worden. Een extra bonus voor de klant.

Build smart. Samen met Ubbink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je automatisch op de hoogte over alles rondom vakbeurs VSK.


    Door te klikken op inschrijven geef je toestemming aan Jaarbeurs B.V. om je naam en e-mailadres te verwerken voor het verzenden van de VSK nieuwsbrief. Je kunt je toestemming te allen tijde intrekken via de afmeldfunctie in de nieuwsbrief.

    Wil je weten hoe Jaarbeurs B.V. omgaat met jouw persoonsgegevens? Klik dan hier voor ons privacy statement.

     

    Ook interessant