Exposantennieuws, Nieuws, VSKAwards 19 april 2022

VSK Awards 2022-nominatie: Vincent, de nieuwe naam in warmtepompen

Itho Daalderop brengt medio 2022 haar nieuwste innovatie op het gebied van warmtepompen op de markt. Deze warmtepomp bestaat enkel uit een binnendeel, is klein van stuk en past daarom perfect in typisch Nederlandse (rijtjes)woningen en appartementen tot maximaal drie woonlagen. Geschikt voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw.
Bespaart tot wel 70% op gasverbruik verwarming

Doordat de warmtepomp volledig binnen wordt opgesteld, is er geen ruimtebeslag in de tuin en is er geen sprake van buitengeluid. Vincent benut primair energie uit de buitenlucht en vult deze, indien beschikbaar, aan met ventilatie-retourlucht. Doordat de ventilatie zelfstandig blijft werken, worden overventilatie en bijbehorende tochtklachten voorkomen. Vincent is eenvoudig te plaatsen en bespaart direct fors op het gasverbruik (tot wel 70% op woningverwarming), wat leidt tot een lagere energierekening en CO2-uitstoot.

Hybride warmtepomp zonder buitendeel

Omdat veel woningen in ons land dicht op elkaar gebouwd zijn, is Vincent door het ontbreken van een buitendeel heel geschikt voor grootschalige verduurzaming. Nederlandse woningen zijn namelijk compact van formaat. Ook de zolder. Gerelateerd aan zijn vermogen is dit de kleinste warmtepomp in zijn soort. Met 4,5 kW is dit het perfecte vermogen voor de bestaande bouw in een hybride opstelling.

Van hybride naar all-electric: de ‘no regret’ warmtepomp

Wanneer de woning de komende jaren voldoende wordt verbeterd qua isolatie en/of glas, kan zelfs vanaf dat moment gekozen worden om helemaal van het gas af te gaan. De cv-ketel wordt dan vervangen door een voorraadvat om het warme tapwater in te bufferen en vanaf dat moment kan de woning van het aardgas af.

Flexibele opstellingsmogelijkheden

In een all-electric opstelling heeft de warmtepomp samen met het voorraadvat een vloeroppervlak van slechts 60×60 cm, waarmee de grootste hoeveelheid warm tapwater op het kleinst mogelijke vloeroppervlak wordt gerealiseerd. Hierbij kan gekozen worden om de warmtepomp en voorraadvat los van elkaar te plaatsen voor ultieme plaatsingsvrijheid, of kan er gekozen worden voor de torenopstelling, waarbij Vincent boven op het voorraadvat wordt geplaatst. Door het vierkante formaat van deze toren is er dan de grootste hoeveelheid tapwater beschikbaar op een vloeroppervlak van slechts 60×60 cm!

Updates ‘over the air’

Vincent is verbonden met de Cloud. Hierdoor kunnen systeemupdates en nieuwe functionaliteiten eenvoudig op afstand worden geïnstalleerd en hoeft de bewoner hier niet voor thuis te blijven.

Waarom wij trots zijn in aanmerking te komen voor de juryprijs:

Bij de ontwikkeling van Vincent hebben wij de Nederlandse installateur, adviseur, opdrachtgever én bewoner centraal gesteld. Daarom zijn dit de sterke punten van Vincent geworden:

  • Geen buitendeel
  • Klein en flexibel formaat
  • Directe CO2-, gas- en geldbesparing/Lage initiële kosten
  • Werkt samen met elke cv-ketel (hybride) en kan direct of in stappen als all-electric warmtepomp worden toegepast
  • Eenvoudig te installeren en te onderhouden
  • De Nederlandse warmtepomp voor Nederlandse woningen
  • Kan ook koelen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je automatisch op de hoogte over alles rondom vakbeurs VSK.

Ook interessant