POUNDTHEGROUND

“Goed meten begint met goed kalibreren”

Deel

Gekopieerd

ACIN, vooraanstaand fabrikant van meet- en regelapparatuur voor het binnenklimaat, is vanzelfsprekend weer aanwezig op de VSK om haar kennis en innovaties te delen.

Gezien de grote maatschappelijke belangstelling voor goed ventileren staan de FlowFinder® en VentiFlow®, instrumenten ontworpen voor het meten en inregelen van ventilatiesystemen, centraal. Een belangrijke  innovatie is de geavanceerde app voor de VentiFlow®, die het inregelproces aanzienlijk vereenvoudigt. De bezoekers kunnen zelf meten en inregelen op een Vent-Axia WTW-systeem met 6 ventielen en meedoen aan de ‘inregelwedstrijd’ met leuke prijzen.

Voor installateurs is de luchtdichtheid een belangrijke randvoorwaarde. De AirTightnessTester, VSK Award winnaar 2020, is voor hen een uitstekend middel om de luchtdichtheid van gebouwen eenvoudig te testen. “De ATT gaat de installateur helpen bij zijn rol als duurzaamheidsadviseur. ACIN nodigt installateurs uit om de ATT te proberen!” aldus Niek-Jan Bink, directeur van ACIN.

VSK is het platform voor het uitwisselen van kennis en het voeren van discussies. Bink vertelt graag over het belang van kalibreren. “Goed meten begint met goed kalibreren. ACIN is sinds kort ISO17025 geaccrediteerd voor haar kalibraties. We zijn trots op deze accreditatie die strenge eisen stelt aan de kwaliteit van de kalibratieprocedures. Hiermee tonen we aan dat we betrouwbaar en consistent werken volgens internationaal erkende normen”.

Bink hoopt dat bezoekers de passie van ACIN zullen waarderen en nodigt ze uit de uitdaging aan te gaan om de WTW in te regelen.

Je vindt ACIN instrumenten in hal 11, stand G037 | Nu kennismaken

Gerelateerde artikelen