Exposantennieuws, Nieuws 21 April 2021

ATAL biedt nieuwe oplossing voor scholen voor vereiste CO2-meter volgens bouwbesluit

Tot juni 2021 kan er gebruik gemaakt worden van de subsidie die door de overheid ter beschikking gesteld is ter verbetering van het binnenklimaat bij het primair onderwijs. Eén van de eisen is dat elk klaslokaal is voorzien van een nauwkeurige CO2-meter met 1 jaar data opslag. ATAL uit Purmerend biedt hiervoor een eenvoudig toe te passen, draadloze, oplossing; de AirZenZ Pro.

De AirZenZ Pro is een gebruiksvriendelijke “online” binnenklimaatmeter. De meter is batterijgevoed en uitgerust met CO2-sensor met automatische kalibratie functie. Zodra de batterijen zijn geplaatst versturen de sensoren de meetgegevens draadloos en volledig automatisch door via een landelijk dekkend LoRa netwerk dat door KPN wordt gefaciliteerd.

Dankzij het “OnlineSensor”-platform heeft de gebruiker overal toegang via laptop, tablet en/of smartphone. Mocht de maximum waarde worden overschreden, dan ontvangt de gebruiker tijdig een e-mail. De binnenklimaatmeter zelf is voorzien van een display en 3-kleuren LED, die bijtijds waarschuwen bij ventilatieproblemen. 

Ook interessant