Exposantennieuws, Nieuws 20 May 2021

Basisuitrusting voor voor de elektrovakman

Conrad Electronic heeft de gereedschapskoffer Basic Set L electric van Wiha opgenomen in het assortiment aan opbergproducten voor gereedschap. Zowel professionele elektriciens met klussen op locatie als bijvoorbeeld leerlingen in dit vakgebied of huismeesters die slechts af en toe elektrische werkzaamheden hebben, kunnen met deze gereedschapskoffer alle eenvoudige en complexe taken uitvoeren.

“De handzame gereedschapskoffer bevat als basisuitrusting een assortiment hoogwaardig handgereedschap voor mobiel gebruik. De inhoud van de koffer bestaat voor het merendeel uit internationaal erkend, conform VDE-voorschriften geïsoleerd gereedschap, afzonderlijk bij 10 kV AC getest en toegelaten voor 1 kV AC. Dit biedt extra bescherming bij werk aan spanningvoerende delen”, aldus Jürgen Kreiner, Senior Product Manager van Conrad Electronic.

De gereedschapskoffer biedt extra flexibiliteit dankzij de handige lussen en aanvullende opbergruimte voor persoonlijke bezittingen of kleine voorwerpen en machines. 

De gereedschapskoffer is gemaakt van polypropyleen en is daardoor zeer robuust. De koffer is te beschermen tegen diefstal met de geïntegreerde ringen die als optie verkrijgbaar zijn. De ergonomische tweecomponenten handgreep geeft een aangenaam draaggevoel. 

De gereedschapskoffer Basic is dankzij het lucht drukvereffeningsventiel ook prima geschikt voor in het vliegtuig. Hiervoor is zelfs een beschrijfbare naamplaat beschikbaar, waarmee de koffer eenduidig aan een persoon is toe te wijzen. 

De gereedschapskoffer van Wiha is gecertificeerd voor beschermingsklasse IP67 en dus stof- en waterdicht. De koffer heeft een capaciteit van 20 liter en kan maximaal 14,2 kg dragen. Hij is daarmee geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen. De afmetingen van de koffer zijn 42 cm x 30 cm x 16 cm (binnenmaat) en 45,7 cm x 36,7 cm x 18,3 cm (buitenmaat). 

De gereedschapskoffer Basic Set L electric bevat het volgende gereedschap: platbektang 200 mm, zijkniptang 160 mm, striptang 160 mm, tang Wiha nr. 35861, hoek inbussleutel, kabelmantelstripper, duimstok Wiha nr. 42068 en waterpas 40 cm. De koffer bevat verder diverse platte schroevendraaiers en kruiskopschroevendraaiers volgens VDE en een plus/minus-schroevendraaier. 

Ook interessant