Exposantennieuws, Nieuws 21 September 2021

econic kiest Remeha voor verhuren van hybride warmtepompen

econic, een snelgroeiende speler op de markt voor de verduurzaming van woningen, kiest Remeha als leverancier van de hybride warmtepomp. econic wil consumenten op basis van verhuur een hybride warmtepompsysteem aanbieden. Vervolgens kan de consument het huurbedrag terugverdienen op de stookkosten. In deze verhuurconstructie kiest econic voor de Remeha Elga Ace vanwege de sterke prijs/prestatieverhouding van de hybride warmtepomp.

De Elga Ace heeft als hybride warmtepomp zijn sporen verdiend. Het is een systeem dat al jaren de standaard zet, en in vele testen van onder meer de Consumentenbond sterk naar voren komt. Bovendien stuurt de Elga Ace, als enige in de markt, de cv-ketel via OpenTherm aan, waardoor de ketel, ongeacht het merk, op een modulerende wijze kan functioneren. Daarmee is dit systeem van Remeha bij uitstek geschikt voor de verduurzaming van bestaande woningen.

En dat is precies het marktsegment waarvoor econic de samenwerking met Remeha aangaat. econic heeft tot doel om over een paar jaar 40.000 woningen per jaar te verduurzamen. Het bedrijf groeit snel in de afgelopen periode, enerzijds door autonome groei en anderzijds via gerichte overnames. In de nieuwbouw biedt econic inmiddels all-electric klimaatsystemen aan waarvoor ze de klanten een vast bedrag per maand in rekening brengt. De investeringen, maar ook het gebruik en onderhoud zijn in dat maandbedrag verwerkt. Voor de bestaande bouw gaat econic nu hetzelfde doen, maar dan met de Elga Ace. Een groot voordeel van het hybride warmtepompsysteem is dat deze met elk type afgiftesysteem kan samenwerken.

Bijverwarming
In een hybride systeem werkt de warmtepomp naadloos samen met een bestaande of nieuwe hr-ketel. De warmtepomp haalt tijdens de meeste dagen warmte uit de buitenlucht en verwarmt daarmee de woning. Alleen op zeer koude dagen of om voldoende warm tapwater te produceren, geeft het warmtepompsysteem een seintje aan de cv-ketel, die dan bijspringt en de extra warmtebehoefte invult. Omdat de cv-ketel alleen voor warm tapwater en bijverwarming wordt gebruikt, bespaart de bewoner direct tot 70% op het gasverbruik. Omdat de warmtepomp de meeste tijd van het jaar met een hoger rendement verwarmt dan de cv-ketel, zal de gebruiker direct substantieel besparen op de energiekosten. Als de consument voor de warmtepomp groene stroom inkoopt dan zet hij of zij een enorme stap in de verduurzaming van zijn of haar energiegebruik. Daarmee is dit de snelste manier voor Nederland om in de woningbouw substantieel CO2 te besparen en bij te dragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen van 2030.

Ook interessant