Exposantennieuws, Nieuws 15 February 2022

Eria Tower Ace S excelleert in installatiegemak én tapwatercomfort

De gloednieuwe warmtepomp Eria Tower Ace S van Remeha is een combitoestel dat meerdere, opvallende innovaties bevat. Zo is deze nieuwste warmtepomp via een ingenieus installatieframe veel eenvoudiger te installeren. Voor de eindgebruiker biedt het toestel extra tapwatercomfort. Bovendien blijkt uit de prestatieberekeningen voor taprendement in de BENG dat de Eria Tower Ace S tot de top 3 van best presterende warmtepompconcepten in de markt behoort.

Met deze innovaties heeft de installateur een zeer compleet toestel dat zowel in de nieuwbouw als in de renovatiemarkt als sterke troef fungeert. Het toestel is smaller en minder diep (58 x 58 centimeter) maar met 190 centimeter wel iets hoger dan zijn conventionele ‘zusje’ de Eria Tower Ace. De boiler van de nieuwe combi-warmtepomp heeft een inhoud van 190 liter. In zeer korte tijd, circa anderhalf uur, kan een lege boiler weer op temperatuur zijn. Uit de testresultaten blijkt de Eria Tower Ace S een uitstekende oplossing voor nieuwbouwprojecten. Als het gaat om taprendement, zo tonen de prestatieberekeningen voor de BENG, staat de Eria Tower Ace S in de top 3 van best presterende lucht-water warmtepompconcepten.

Prefab installatieframe

Voor de installateur is een andere innovatie van de Eria Tower Ace S dé grote eyecatcher. Bij deze warmtepomp is het mogelijk om voor de binnenunit een prefab installatieframe te monteren. Door dit frame al tijdens de ruwbouw te bevestigen, kan de installateur vroegtijdig en op het moment dat hem uitkomt het leidingwerk voor cv en tapwater installeren. Via de ingebouwde afsluiters kan hij de installatie ook al testen. Omdat de monteurs op dat moment niet meteen de warmtepomp zelf nodig hebben, kan het installeren snel en probleemloos verlopen. Bovendien kan het installatieframe heel eenvoudig door één persoon worden gemonteerd en getest.

Vlak voor oplevering plaatsen

Pas vlak voor de oplevering, als de woningen vrijwel volledig zijn afgebouwd, kan een speciaal team van het installatiebedrijf in één dag meerdere warmtepompen plaatsen. Voor monteurs is het zeer gemakkelijk om de binnenunit van dit warmtepompsysteem via ingebouwde wieltjes over het frame te rijden en eenvoudig en snel vast te zetten op het leidingwerk in het frame. Na het openzetten van de afsluiters wordt het systeem gevuld via de ingebouwde cv-vulkraan, manometer en automatische ontluchter.

Technisch geavanceerd toestel

De binnenunit is verder voorzien van een ingebouwd expansievat van 12 liter. Ook heeft de Eria Tower Ace S een ingebouwd magneetfilter en een overstortbeveiliging. Al deze verbeteringen zijn gericht op het verkorten van de installatietijd. Bovendien zorgt het plaatsen van de binnenunit op een zo laat mogelijk moment dat de kans op eventuele diefstal of beschadiging zo klein mogelijk is.

Deze volledig nieuwe Eria Tower Ace S is verkrijgbaar in de capaciteiten 4.5, 6 en 8 kW. De buitenunit is afgevuld met het koudemiddel R32, dat een aanzienlijk lager, potentieel opwarmingseffect heeft dan het koudemiddel in veel andere warmtepompen.

Eenvoudig bedienen en in gebruik nemen

Een andere, belangrijke innovatie van deze warmtepomp is het nieuwe display en het gebruiksvriendelijke carrousel-menu, die beiden al eerder bij de hybride warmtepomp Elga Ace zijn geïntroduceerd. Deze toevoegingen maken de bediening veel overzichtelijker. Bovendien zijn de toestellen via bluetooth koppelbaar aan de Smart Start App, waarmee installateurs snel en eenvoudig de ingebruikname kunnen uitvoeren. Ook zorgt de Smart Start App ervoor dat de vakman instellingen snel kan kopiëren, waarmee hij weer kostbare tijd kan besparen. Daarnaast hebben de buitenunits een betere regeling, waardoor het gemakkelijker is om een eventuele storing te identificeren en te lokaliseren. Later dit jaar wordt het ook mogelijk dat installateurs deze toestellen op afstand kunnen uitlezen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je automatisch op de hoogte over alles rondom vakbeurs VSK.

Ook interessant