Exposantennieuws, Nieuws 16 June 2021

LG introduceert nieuwe serie en verbeterde zonnepanelen

LG Electronics, leverancier van zonnepanelen en opslagsystemen, introduceert een nieuwe productlijn: de LG NeON H serie. Deze nieuwe zonnepanelen zijn uitgerust met innovatieve N-Type half-cut cellen van LG. De panelen wekken daardoor zeer efficiënt energie op. Naast deze nieuwe productlancering, is ook het populaire NeON R paneel verbeterd waardoor het de high-performance reputatie nu nog meer eer aandoet.

De LG NeON H zonnepaneelserie is dankzij een verbeterde prestatie ideaal voor zowel woningbouw als utiliteit. Met 120 cellen wekken de panelen maximaal 390W op, terwijl het verlies van energie geminimaliseerd wordt. De verbeterde prestatie wordt gerealiseerd door de oppervlakte van de zonnecellen met 3,7 procent te vergroten in vergelijking tot eerdere modellen. Daarnaast is ook LG’s Neon Cello technologie verbeterd door het optimaliseren van dunnere elektrodes.

De LG NeOn H panelen gebruiken Anti-Reflection (AR) glas. Dit glas heeft een lage reflectie en een hoge doorlaatbaarheid, waarmee de prestatie met meer dan 3,2 procent verbeterd wordt. Zoals alle LG-zonnepanelen zijn de nieuwe modules uitvoerig getest. Om de betrouwbaarheid en stabiliteit van de panelen zelfs onder zware weersomstandigheden te kunnen garanderen, stelt LG eisen die ver boven de IEC-standaard liggen. In de thermische proefcyclus ondergaan de panelen bijvoorbeeld 600 cycli onder testomstandigheden in tegenstelling tot 200 cycli, zoals door IEC wordt voorgeschreven.

Verbeteringen op celniveau – naast de strikte naleving van hoge kwaliteitsstandaarden – zorgen ervoor dat de nieuwe NeON H panelen een hogere prestatie leveren met een lagere temperatuur coëfficiënt. Daardoor presteren de NeON H panelen beter dan conventionele zonnepanelen en hebben de panelen na 25 jaar gegarandeerd een energieopbrengst van 90,6 procent. Die prestatie loopt niet alleen ver vooruit op vergelijkbare producten van concurrenten, maar valt ook binnen de 25 jaar garantie van LG.

Upgrade LG NeON R serie
Naast de nieuwe panelen kondigt LG ook een upgrade van de populaire NeON R serie aan. De high-performance panelen blijven gebruik maken van volledige cellen met backcontact. Aan de achterzijde zijn geleiders met elkaar verbonden, waardoor de efficiëntie van de panelen aanzienlijk hoger is. NeON R produceert nu 6,25 procent meer elektriciteit per vierkante meter dan vergelijkbare producten van hetzelfde formaat zonder backcontact. Verder hebben de nieuwe panelen een verbeterde lage temperatuur coëfficiënt van -0,29 procent per graad Celsius met een lage degradatie. Voor een standaard eengezinswoning met een dakoppervlak van 40m2, genereren de nieuwe panelen tot wel 27MWh meer elektriciteit dan conventionele zonnepanelen. Deze energieprestatie zorgt voor een CO2 besparing van 11,9 ton. De verbeterde NeON R module is onderworpen aan hetzelfde strenge testbeleid als LG’s NeOn H serie en profiteert ook van 25 jaar product- en opbrengstgarantie.

“We streven er altijd naar om vooruitstrevende en duurzame kwaliteit te leveren aan onze klanten en partners. Dat kan alleen gerealiseerd worden door voortdurende innovatie”, aldus Fito Verdugo, Key Account Manager Solar bij LG Electronics. “Samen laten de nieuwe NeON H panelen en de verbeterde NeON R serie zien hoeveel potentie er is op het gebied van zonnepanelen. Hoe meer innovatieve oplossingen we op de markt brengen, hoe meer we kunnen bijdragen aan de wereldwijde transitie naar hernieuwbare energie.”

Ook interessant