Exposantennieuws, Nieuws 1 June 2021

Makkelijk te installeren luchtzuiveringsunit tegen bacteriën, virussen, allergenen, stof, schimmels en rondzwevende deeltjes

Met de MAC-100FT-E introduceert Alklima een nieuwe luchtzuiveringsunit van Mitsubishi Electric op basis van de Plasma Quad Connect filtertechnologie die toegepast kan worden op bestaande- en nieuwe binnen-units. De unit biedt effectief bescherming tegen onder meer virussen (door extern test instituut 99,8% bewezen effectief bevonden tegen SARS-CoV-2 COVID-19), bacteriën, PM2,5 fijnstof en stof.

De technologie, die al wordt toegepast in de high-end binnen-units MSZ-LN, is daarmee nu ook in een losse luchtzuiveringsunit leverbaar. Het filter heeft geen onderdelen die gedurende de gebruiksduur vervangen moeten worden. Daarmee combineert Alklima een gezonde omgeving met een duurzaam gebruik tegen lage gebruikskosten.

Plasma Quad Connect-technologie
De Plasma Quad Connect-technologie werkt als een elektrisch gordijn dat door ontlading binnenshuis effectief verschillende soorten vervuiling verwijdert. De effectiviteit is tijdens meerdere testen bewezen.

Zo hebben testresultaten aangetoond dat de Plasma Quad Connect-technologie 99% van de bacteriën en virussen doodt binnen 162 respectievelijk 72 minuten in een ruimte van 25 m3. Verder werd ook de effectiviteit op schimmels onderzocht. Hier toonden tests aan dat de technologie schimmels doodt binnen 135 minuten in een ruimte van 25 m3.

Daarnaast is onderzocht hoe allergenen, zoals kattenhaar, pollen, stof en mijt met de luchtzuiveringstechnologie worden bestreden. Uit de tests blijken allergenen door gebruik van de filtertechnologie in 98% van de gevallen te zijn geneutraliseerd. Van de stof en mijt verwijdert de filtertechnologie maar liefst 99,7%. Rondzwevende deeltjes kleiner dan 2,5 μm worden volgens tests binnen 145 minuten voor 99% uit een ruimte van 28 m3 verwijderd.

Eenvoudige montage
De nieuwe Mitsubishi Electric MAC-100FT-E plasma-luchtzuiveringsunit van Alklima wordt aangesloten op de CN105-connector van de binnen-unit en werkt synchroon (aan/uit) met de binnen-unit, ongeacht de bedrijfsmodus. Het filter is uitgerust met een eigen duplicerende CN105-connector waarmee gelijktijdig verbinding kan worden gemaakt met bijvoorbeeld een WiFi-adapter (MAC-567IF-E) of converter (MAC-334IF-E). Voor montage en aansluiting op een wandunit is een vrije ruimte van minimaal 10 cm tussen de binnen-unit en het plafond vereist.

Plasma Quad Connect is compatibel met alle modellen wandunits die zijn uitgerust met een CN105-connector (M-serie, Mr. Slim en City Multi). Met een montagekit is de luchtzuiveringsunit ook compatibel met kanaalmodellen van de SEZ-, PEAD-, PEFY-serie en cassette-units PLA-M EA, PLFY-P VEM-E.

Ook interessant