Exposantennieuws, Nieuws 17 May 2021

Nieuwe liggende spiraalboiler voor warmtepompen

Met de introductie van de RSV/RSH-serie breidt NIBE het assortiment indirect verwarmde boilers uit met vier aantrekkelijk geprijsde modellen. De nieuwe boilers passen uitstekend in een duurzame water/water of lucht/water warmtepompinstallatie. De serie biedt keuze uit drie staande modellen (RSV) en één liggend model (RSH). Alle boilers bieden een hoog warmtapwatercomfort.

De kwalitatief hoogwaardige boilers zijn voorzien van een boilervat en een verwarmingsspiraal van roestvaststaal. Bovendien zijn ze zeer onderhoudsarm en – zeker in verhouding tot het volume – licht in gewicht. Ze vormen binnen het productassortiment van NIBE dan ook een uitstekende aanvulling op de twee andere boilerseries die kunnen worden gecombineerd met een NIBE water/water of lucht/water warmtepomp: NIBE VPB/VPBS (kopergevoerd of RVS) en NIBE BA-ST (hoogwaardig geëmailleerd).

Minder ruimtebeslag, méér netto woonoppervlakte
Door een warmtepompinstallatie te voorzien van een boiler, kan in elke situatie het gewenste warmtapwatercomfort worden gewaarborgd. Daar staat tegenover dat een boiler de nodige ruimte inneemt. Om dit ruimtebeslag tot een minimum te beperken, is de horizontale indirect verwarmde boiler RSH 240 ontwikkeld. Deze boiler voorziet met een inhoud van 220 liter in een zeer royale hoeveelheid warmtapwater, maar kan dankzij de liggende opstelling en de beperkte hoogte van slechts 62 cm tóch heel ruimtebesparend (bijvoorbeeld onder een schuin dak) worden geïnstalleerd. Hiermee is de RSH 240 uniek in zijn soort! Daarnaast is overigens ook de kleinste verticale uitvoering (186 liter) uit de RSV/RSH-serie met een hoogte van slechts 114 cm zeer ruimtebesparend te installeren.

Kostbare extra bruikbare ruimte
Bij het kopen van een nieuwe of bestaande woning is de netto woonoppervlakte voor veel consumenten een belangrijk criterium. Kan een losse boiler worden opgesteld in een zone die niet tot de netto woonoppervlakte behoort (bijvoorbeeld achter de bekende 1,50 meter-lijn onder het dakbeschot), dan resulteert dat in een grotere bruikbare netto woonoppervlakte.

Overige kenmerken

 • Speciaal ontwikkeld voor NIBE lucht/water en water/water warmtepompen;
 • Keuze uit 3 staande uitvoeringen en 1 liggende uitvoering;
 • Hoog warmtapwatercomfort: 186, 272 of 280 liter (verticaal) of 220 liter (horizontaal);
 • Boilervat uitgevoerd in hoogwaardig RVS en zeer onderhoudsarm (geen anode);
 • Uitstekend geïsoleerd met hoogwaardige PUR isolatiemantel: laag energieverlies;
 • RVS look voor een fraai en tijdloos design;
 • Relatief licht in gewicht (44 tot 75 kg): goed te hanteren in zowel bestaande bouw als nieuwbouw;
 • Afmetingen RSH 240 horizontale boiler (hoogte x diepte/diameter x lengte): 62 x 58,5 x 137 cm;
 • Afmetingen verticale boilers (hoogte x diameter):
  RSV 200: 114 x 58,5 cm / RSV 300: 161,6 x 58,5 cm / RSV 300X: 161,1 x 58,5 cm.

Ook interessant