Exposantennieuws, Nieuws 14 September 2021

Speciale online monteurscursus voor industrie

Elke machine die binnen de Europese Unie op de markt wordt gebracht of in gebruik wordt genomen, moet voldoen aan veiligheidseisen en gezondheidsvoorschriften die zijn vastgelegd in de machinerichtlijn. Maar hoe zit het nu precies met het machine gebonden installatiedeel? Dit najaar organiseren NVKL, Techniek Nederland en Wij Techniek speciaal voor monteurs een uitdagende en verfrissende reeks van webinars, waarbij ook veel aandacht wordt besteedt aan de industrie.

Grote machines, besturingskasten en elektrische installatiedelen van machines worden niet als arbeidsmiddelen gezien. Vakkundige installatie en onderhoud van deze machines en haar installatiedelen is een belangrijke voorwaarde om aan de veiligheidsvoorschriften te voldoen, maar waar begin je en hoe pas je de regels toe in de praktijk? NVKL, Techniek Nederland en Wij Techniek organiseren om die reden een online cursus/webinar dat ingaat op deze vragen en inzicht geeft in de regelgeving en uitleg over de toepassing aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Nieuwe technieken
Maar dat is niet het enige onderwerp. Op andere data worden er ook gratis webinars gegeven over Sanitaire Technieken, Klimaat- en Duurzame technieken, Elektrotechniek en Verbindingen in de Koudetechniek. In de interactieve webinars, gevuld met animaties en filmpjes, komen vragen over techniek uit de dagelijkse praktijk aan bod, nu en in de toekomst. De markt ontwikkelt zich snel, waarbij steeds meer nieuwe technieken worden toegepast.

De webinars zijn thuis volgen via telefoon of laptop of op kantoor, bijvoorbeeld met collega’s in de kantine. Ieder webinar begint om om 15.30.

Klik hier voor alle webinars op een rij.

Ook interessant