Exposantennieuws, Nieuws 23 November 2021

Triple Solar wint Cobouw Innovatie Award 2021 met nieuwe PVT-warmtepomp

Triple Solar won de Cobouw Award in de categorie Innovatie voor haar nieuwe lichtgewicht PVT-warmtepomp. De jury loofde de compactheid die veel ruimte scheelt en bovendien een rumoerige buitenunit van lucht/water-warmtepompen overbodig maakt. Ook in de race voor de Innovatie Award waren de slimme PowerCube-batterij van iWell en HOUTbaar huis van TBI Woonlab en Sustainer Home.

Producent Triple Solar introduceerde de PVT-warmtepomp onlangs op de beurs Duurzaam Verwarmd, waar het product meteen werd beloond met de Innovatie Award. De PVT-warmtepomp meet slechts 83 x 48 x 45 centimeter en weegt minder dan 50 kilo. Nog lichter kan ook, want de warmtepomp laat zich splitsen in twee delen van 25 kilo.

“Onze PVT-warmtepomp is zo compact dat hij past in een kast, een aparte technische ruimte is niet nodig”, vertelt Cees Mager, CEO en founder van Triple Solar. “De tweede innovatie is dat door het gebruik van propaan als koudemiddel een aanvoertemperatuur van meer dan 70˚ C kan worden gemaakt.”

Triple Solar ziet voor haar warmtepomp kansen in de nieuwbouw, maar vooral ook in de bestaande bouw. Vaak hangt daar al een combiketel, waar een installateur eenvoudig de compacte warmtepomp naast kan monteren. “Zo kun je stapsgewijs gas besparen”, aldus Mager. “Een doorzonwoning uit de jaren tachtig in één keer volledig gasloos maken is erg duur. Met onze warmtepomp kun je tegen een bescheiden investering al 80 procent gas besparen. Er is alleen wat gas nodig voor de piekverwarming.”

Naast de door Triple Solar gewonnen Innovatie Award reikte Cobouw nog andere prijzen uit. Zo ging de Cobouw50 Award voor de tweede keer naar Bouwgroep Dijkstra Draisma voor de best presterende bouwonderneming van het jaar. Tijdens de uitreiking besteedde topman Biense Dijkstra in zijn speech speciale aandacht aan de samenwerking met Triple Solar bij zijn duurzame bouwprojecten.

De aanmoedigingsprijs voor de meest duurzame bouwonderneming van het jaar ging naar BAM. Ecodorp Boekel werd uitgeroepen tot het meest duurzame project en won daarmee de Cobouw Award Duurzaamheid. De Cobouw Award in de categorie Digitalisering ging naar CEMS voor de cloud-based tools PileCore en VibraCore. Stefanie Stubbé van Royal HaskoningDHV werd uitgeroepen tot Young Talent van het jaar.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je automatisch op de hoogte over alles rondom vakbeurs VSK.

Ook interessant