Exposantennieuws, Nieuws 25 October 2021

W- en E-installatieoplossingen in een CAD systeem

De nieuwste versie van DDS-CAD vereenvoudigt en versnelt processen op alle niveaus, waardoor tekenaars en adviseurs tijd en inspanning besparen. Niet alleen is het mogelijk om in één klik te wisselen tussen 2D en 3D design, de systeemnavigator in de elektramodule is nu ook beschikbaar in Ventilatie, Verwarming & Sanitair.
Heldere informatieoverdracht

Bovendien zijn er individuele visualisatie- en label-opties geïntroduceerd voor heldere informatieoverdracht. Flexibel configureerbare projectsjablonen en een nieuwe functie voor het maken van elektrotechnische schemasymbolen vereenvoudigen het werken in DDS-CAD.

E-installatie

De functionele innovaties en verbeteringen in de respectievelijke disciplines worden gekenmerkt door de eenvoud in het bedienen tijdens het ontwerpproces. In de discipline Elektra kan direct vanuit het model een gedetailleerde kabellijst met exacte gegevens over het begin- en eindpunt van de kabelroute worden gegenereerd, zelfs op ruimteniveau. Nieuw is het werken met LED-strips. Deze kunnen flexibel en gebogen geplaatst worden waarbij de lichtintensiteit individueel kan worden aangepast. Het is nu ook mogelijk om je eigen intelligente schemasymbolen voor de verdelerdocumentatie te maken. De verbeterde systeemnavigator maakt het mogelijk om gemarkeerde objecten direct in de verdeler weer te geven of erop in te zoomen. Dit maakt het werken met verdelers nog overzichtelijker.

W-installatie

De nieuwe systeemnavigator in Ventilatie, Sanitair & Verwarming brengt de systemen (leidingen en kanalen), met alle berekeningspunten, van een project overzichtelijk in beeld. Verder kan de navigator worden gebruikt om de stroomrichting in de leidingen te bepalen en deze automatisch uitgelijnd weer te geven met pijlen op de verdiepingsovergangen. Het bijbehorende eigenschappenvenster toont de ontwerpcriteria voor sanitaire, verwarmings- en koelsystemen, evenals de berekeningsroutines en resultaten voor alle discplines. Hierdoor kunnen gebruikers snel en eenvoudig navigeren in het project, tijd besparen en altijd alle systemen in beeld hebben. Daarnaast zijn er vergaande optimalisaties met betrekking tot de warmteverliesberekening, waaronder de automatische berekening van het beoogde vermogen van radiatoren en vloerverwarmingssystemen, rekening houdend met actieve voorverwarming. Nieuwe visualisatiefilters kunnen ook worden gebruikt om de isolatiestatus of stroomsnelheden van leidingen en kanalen te verduidelijken.

Optimale communicatie

De nieuwe, veelzijdige opties voor modelvisualisatie ondersteunen niet alleen het dagelijkse werk, maar ook de presentatie van de ontwerpen naar gebruikers en hun klanten. Door over te stappen van ontwerptekening naar model kan de situatie in bijvoorbeeld een CV-installatie of een verdeler direct worden gepresenteerd. Het is ook mogelijk om modelweergaven op te slaan en samen op het scherm te tonen. Op deze manier kunnen voor- en na-situaties worden gevisualiseerd om bijvoorbeeld de effecten van wijzigingen op een visueel aantrekkelijke manier weer te geven. Gebruikers kunnen deze functies optimaal gebruiken voor communicatie naar de klant.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je automatisch op de hoogte over alles rondom vakbeurs VSK.

Ook interessant