Bouw en Installatie Hub 6 september 2023

Aanbellen door te zwaaien

DoorBird lanceert opnieuw een innovatie: een contactloze deurbelmodule maakt het mogelijk om deuren te openen zonder ze aan te raken. Deze technologie is ontwikkeld om veilig, eenvoudig en aseptisch gebruik te bevorderen, en niet alleen in openbare ruimtes. Sesam open u!

De deurbel laten rinkelen door te zwaaien is de perfecte oplossing voor elk gebouw met veel mensen. Afhankelijk van de configuratie kan een gebaar voor het deurintercomsysteem ofwel de deurbel laten rinkelen of onmiddellijk de deur openen.

Een kiemvrije omgeving is van cruciaal belang in openbare voorzieningen zoals ziekenhuizen, medische praktijken en verpleeghuizen om gezondheidsrisico’s voor mensen te beperken en te voorkomen. Een IP-video deurstations met een contactloze oproepknopmodule kan nuttig zijn op dergelijke plaatsen. Bezoekers kunnen intuïtief aanbellen door een eenvoudig handgebaar te maken en krijgen ook direct visuele feedback van de module.

De intelligente bewegingssensor detecteert zowel handbewegingen als een hand die binnen 10 cm van de module komt. Hierdoor kun je ook de deurbel laten rinkelen terwijl je bijvoorbeeld een pakket in je hand hebt. Net als een klassieke DoorBird oproepknop voert de module acties uit die vrij kunnen worden geconfigureerd op alle DoorBird deurstations, zoals het verzenden van een oproepsignaal als pushmelding, het activeren van een relais- of HTTP(S)-commando, of het starten van een SIP-gesprek.

Bouw & Installatie Hub

Dit is een artikel van Bouw & Installatie Hub. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws uit de bouw- en installatiesector? Neem dan een kijkje op de hub en meld je aan voor de online community.

Bouw & Installatie Hub

Alles over Bouw & Installatie

Ook interessant