POUNDTHEGROUND

Energieneutrale productielocatie Van der Valk Solar Systems

Deel

Gekopieerd

Met een nieuwe, energieneutrale productielocatie van 8.700m2 zet Van der Valk Solar Systems als duurzame ontwikkelaar in op verantwoord ondernemen. Het solar assortiment wordt verrijkt met een drainage clip en het bedrijf viert haar 60-jarig bestaan.

De productiefaciliteiten van Van der Valk Solar Systems worden uitgebreid naar het nieuwe bedrijfspand van maar liefst 8.700 m2 in Monster. Ruim een jaar geleden ging de eerste heipaal met daarop alle namen van de werknemers de grond in, zij vormen tenslotte de fundering van het bedrijf. Gevolgd door 750 heipalen en een jaar intensieve arbeid aan het pand, is deze reeds opgeleverd.

Dit is het eerste bedrijfspand van Van der Valk Solar Systems dat bijna volledig energieneutraal is. Dankzij zonnepanelen, goed geïsoleerde hallen en een warmtepomp is de organisatie voor een groot gedeelte niet meer afhankelijk van fossiele brandstof. De organisatie draagt bij aan beter milieu en de CO2-uitstoot is hierdoor enorm verminderd. De afvalverwerking is volledig geoptimaliseerd dankzij automatische afvoer via goten in de vloer. Door maatschappelijk verantwoord ondernemen draagt Van der Valk Solar Systems bij aan een toekomstbestendige productie van solar montagesystemen.

Productupdate

Naast de bouw van een nieuwe productlocatie heeft de organisatie zeker niet stil gezeten. Van der Valk Solar Systems werkt continu aan verbeteringen om solar montagesystemen nog handiger, betrouwbaarder en completer te maken. Om nog meer rendement uit het PV-systeem te krijgen is vanaf nu de drainage clip verkrijgbaar. 

Door neerslag kan stilstaand water en vuil zich ophopen langs de onderste rand en in de hoeken van het PV-paneel. Dit vuil kan zorgen voor een lager rendement van het PV-systeem. De drainage clip zorgt, middels de wet van communicerende vaten, voor het afvoeren van water en vuil en dat het niet achterblijft in de rand en hoeken van het PV-paneel. Zo blijft het rendement van het PV-systeem optimaal. De drainage clip is gemaakt uit UV-bestendig kunststof en is bestand tegen de temperatuurschommelingen die op een dak kunnen voorkomen. De drainage clip is eenvoudig vast te klikken aan het paneelframe en werkt het beste als paar. Plaats de clip op ⅓ en ⅔ van het PV-paneel. De drainage clip is verkrijgbaar in twee verschillende maten en is compatibel voor zowel bestaande als nieuwe montagesystemen.

60-jarig bestaan

Van der Valk Systemen bestaat dit jaar 60 jaar en dit wordt feestelijk gevierd in combinatie met de opening van de nieuwe productielocatie. Oprichter Hans van der Valk begon in 1963 met een innovatieve uitvinding in de tuinbouwsector en het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat is gespecialiseerd is in luchtmechaniek en scherminstallaties voor de tuinbouw en solar montagesystemen.

Gerelateerde artikelen