POUNDTHEGROUND

Gratis warmtepomp voor arme huishoudens in Apeldoorn

Deel

Gekopieerd

Remeha stelt gratis 100 Elga Ace hybride warmtepompen beschikbaar voor huishoudens die de investering voor verduurzaming niet kunnen opbrengen. Dat schrijft de producent van duurzame klimaatoplossingen in een prestatiegarantie, die onlangs werd ondertekend tijdens de opening van de nieuwe warmtepompenfabriek van het bedrijf. 

Het gaat om een pilot die inhaakt op het ‘Programma Energietransitie 2023-2030’ waarin de gemeente Apeldoorn voor het jaar 2030 10.000 hybride warmtepompen geïnstalleerd wil hebben. Remeha biedt in deze pilot een gratis Elga Ace hybride warmtepomp aan, per 100 verkochte warmtepompen in de gemeente, voor huishoudens die onder de armoedegrens leven. Met deze gift kunnen deze huishoudens direct tot 70 procent besparen op hun gasverbruik en daarmee fors besparen op hun energierekening. Met dit aanbod van 100 gratis hybride warmtepompen in deze pilot, helpt Remeha de gemeente Apeldoorn verduurzamen. ‘Wij nemen de investering voor onze rekening en de gebruiker profiteert van een besparing op de energiekosten. Wij leveren graag een maatschappelijke bijdrage in de strijd tegen energiearmoede in de gemeente waar we geworteld zijn wat tevens leidt tot een lagere CO2 uitstoot. Het sluit goed aan bij onze missie om de energie transitie te versnellen want een beter buiten begint binnen’, betoogt Algemeen Directeur Remeha, Arthur van Schayk. 

Scheef

Het Apeldoornse installatiebedrijf T&P Technology neemt de installatie en afstelling van de aangeboden warmtepompen voor zijn rekening, maar ook de daarmee gemoeide kosten. Leroy Teuwsen van T&P Technology licht deze keuze toe: ‘Onze klanten hebben de financiële middelen om investeringen te doen, zodat zij hun huis duurzaam kunnen verwarmen en zo besparen op de energierekening. Maar de mensen die zo’n besparing juist het beste kunnen gebruiken hebben die middelen niet. Dat voelt scheef, daarom werken we graag mee aan dit lokale initiatief.’ 

De pilot wordt bewust onder de aandacht gebracht op Duurzame Dinsdag, een dag waarop duurzame initiatieven in de samenleving een podium krijgen.

Voorwaarden

Gemeente Apeldoorn werkt op dit moment een plan uit voor de verduurzaming van de stad. Dit najaar wordt dit plan concreet gemaakt. De toekenning van een gratis Elga Ace zal gebeuren in samenspraak met de daarvoor bestemde instanties in Apeldoorn. Om als huishouden in aanmerking te komen voor een gratis warmtepomp moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Zo moet bijvoorbeeld in de woning de installatie van de Elga Ace praktisch haalbaar zijn en de woning moet in de gemeente Apeldoorn liggen. 

Gerelateerde artikelen