Bouw en Installatie Hub 31 augustus 2023

Nieuwe reeks Philips Hue-lampen en app-functies

Signify kondigt een nieuwe reeks Philips Hue-lampen en app-functies aan die meer mogelijkheden bieden om verlichting te personaliseren. Zo is de Philips Hue kogellamp nu ook verkrijgbaar in verschillende tinten warm wit én gekleurd licht en de Philips Hue Aurelle en Surimu plafondlampen in nieuwe vormen en uitvoeringen.

Daarnaast krijgt de Philips Hue-app twee nieuwe functies: de brightness balancer, waarmee de helderheid van afzonderlijke lampen bediend kan worden, en extra tijdslots voor bewegingssensoren om de gewenste verlichting te activeren op elk moment van de dag.

De Philips Hue E14 kogellamp, de kleinste lamp van dit merk, is nu ook verkrijgbaar in een White and Color Ambiance variant, waarmee je zelfs de meest afgelegen hoek van je huis kunt verlichten met warm tot koelwit licht en wel 16 miljoen kleuren. Deze lamp is ongeveer zo groot als een golfbal en past qua afmetingen en vorm zelfs in de kleinste armaturen in jouw huis.

Met hun vernieuwde vormen en ontwerpen passen de plafondlampen van Philips Hue nog beter bij elk interieur. De Philips Hue Aurelle plafondlamp is nu ook beschikbaar in een hoogwaardige zwarte afwerking met verschillende modellen. Je kunt kiezen uit een rond model, een rechthoekig model of een vierkant model. Het zwevende ontwerp creëert een gevoel van ruimte en vult de kamer met tinten van warm tot koelwit licht. De Philips Hue Surimu plafondlamp is nu ook verkrijgbaar in een ronde vorm met een diameter van 395 mm en in een nieuwe vierkante vorm die de helft kleiner is (300 x 300 mm) dan de bestaande vierkante Surimu. De plafondlamp ligt verzonken in het plafond en verspreidt een zachte gloed van kleurrijk of wit licht.

Twee nieuwe functies in de app:

Philips Hue introduceert ook nieuwe en verbeterde functies in de Hue-app waarmee je je verlichting nog beter kunt beheren. Met de helderheidsbalancer kun je de helderheid van individuele lampen in een entertainmentzone aanpassen in plaats van de lampen als een groep te bedienen. Deze nieuwe functie is ontwikkeld op verzoek van Philips Hue-gebruikers om meer controle over de lampen te hebben tijdens het kijken naar een film, luisteren naar muziek of gamen. Met behulp van deze nieuwe functie kun je zelf bepalen welk deel van de kamer wordt benadrukt wanneer je de lampen synchroniseert met je tv, film, game of muziek. Bovendien zorgt de functie ervoor dat lampen met verschillende lumenwaarden gelijkmatig kunnen worden gedimd. Een lamp met een hogere lichtopbrengst (lumen) kan dus tot hetzelfde niveau worden gedimd als een lamp met een lagere lumenwaarde. Deze functie wordt beschikbaar in het derde kwartaal en is bruikbaar in elke Philips Hue Entertainment-zone.

Door een update van de Philips Hue Bridge worden ook de mogelijkheden van de Philips Hue bewegingssensoren uitgebreid. Op basis van veelvoorkomende feedback wordt het aantal tijdsperiodes voor de bewegingssensoren, om de gewenste verlichting te activeren, verhoogd van de huidige twee naar tien. Of je nu energiek fel licht wilt in de ochtend, warm licht in de vroege avond om te ontspannen, of gedimd licht ’s nachts, met deze extra tijdsperiodes kun je je verlichting gedurende elk moment van de dag instellen op basis van je dagelijkse routine. Bovendien kan de scène met natuurlijk licht worden geselecteerd als onderdeel van een van deze tijdsperiodes, om het daglicht na te bootsen gedurende de dag. Deze uitgebreide functie wordt beschikbaar via een update van de Philips Hue Bridge en zal naar verwachting in het derde kwartaal worden gelanceerd.

Bouw & Installatie Hub

Dit is een artikel van Bouw & Installatie Hub. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws uit de bouw- en installatiesector? Neem dan een kijkje op de hub en meld je aan voor de online community.

Bouw & Installatie Hub

Alles over Bouw & Installatie

Ook interessant