POUNDTHEGROUND

Betaalbare, breed inzetbare én toekomstbestendige klimaatoplossingen

Deel

Gekopieerd

Tijdens de VSK 2024 presenteert ClimaRad BV haar decentrale klimaatoplossingen voor onder meer de bestaande woningbouw en zorgvastgoed. De producten, waaronder de onlangs gelanceerde ClimaRad Vita H1C-S, zijn in combinatie met LT-verwarming en/of koeling niet alleen energiebesparend en breed inzetbaar. Ook met het oog op de toekomst bieden ze eindgebruikers de nodige voordelen.

In Nederland worden slaapkamers niet of nauwelijks verwarmd. Het enige vertrek in huis waar de verwarming wél vaak aan staat, is de woonkamer. Wanneer je daar gaat ventileren, moet je ervoor zorgen dat de warmte uit de ventilatielucht wordt hergebruikt en deze vervolgens in het vertrek wordt teruggebracht. ‘’En juist dát doet de Vita, door middel van compartimenteren. Het is een betaalbare, duurzame oplossing. Het principe ´warm wonen, fris slapen´ wordt inmiddels al in veel marktconcepten succesvol toegepast.’’ zegt Ralph Liedenbaum, commercieel directeur.

Liedenbaum: “We praten u graag bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van ventilatie en klimaat, daarnaast werken we graag een bespaarcheck uit met behulp van onze TCO-tool.” Deze tool geeft onder andere woningcorporaties direct inzicht in de besparingen die voor hun woningbestand gerealiseerd kunnen worden door middel van renovaties met de ClimaRad Vita. Dit zijn besparingen die flink kunnen oplopen, zo is het mogelijk om met de decentrale klimaatunit de verwarmingskosten tot wel 40 procent te reduceren.

Je vindt ClimaRad in hal 11, stand E040 | Nu kennismaken

Gerelateerde artikelen