POUNDTHEGROUND

De energietransitie drijft op elektrotechnische innovaties

Deel

Gekopieerd

Om de energietransitie te laten slagen, zijn innovaties nodig die werktuigbouwkunde en elektrotechniek combineren. Efficiënte en slimme systemen die niet alleen de overgang van fossiele naar hernieuwbare energie versnellen, maar deze ook bereikbaar maken voor een breed publiek.

Een Nederlands bedrijf dat al jaren met haar prijswinnende slimme innovaties de energietransitie aanzwengelt, is Triple Solar. Bijvoorbeeld met haar geavanceerde PVT-warmtepompsysteem dat inmiddels al in ruim 5000 woningen werd geïnstalleerd.
Cees Mager, CEO, over de missie van zijn bedrijf: ‘Triple Solar wil impact maken door CO2-reductie. Daarom moeten onze innovaties een betaalbare en voorspelbare energierekening voor iedereen bereikbaar maken.’

Toekomstbestendigheid

Het PVT-systeem van Triple Solar combineert PV-panelen met een thermische collector die zich op de meest logisch beschikbare ruimte op het dak bevindt, namelijk aan de achterkant van de panelen. Deze PVT-panelen zijn de energiebron voor de PVT-warmtepomp, die de opgewekte energie omzet in bruikbare warmte voor verwarming en warm tapwater.

Op de VSK-beurs 2024 zal Triple Solar opnieuw een innovatie introduceren als uitbereiding op haar product range. Deze nieuwste innovatie van het PVT-systeem zal geschikt zijn voor met name nieuwbouwwoningen, waar ruimtebesparing en geluidsbeperking cruciaal zijn.

Kosteneffectief

CEO Cees Mager: ‘Via intelligente monitoring kunnen we bij de Triple Solar onze PVT-warmtepompen diagnose op afstand doen, zodat de installateur niet hoeft uit te rijden. Zo worden kosten, tijd én CO2 bespaard.’
De nieuwe uitbreiding van onze product range vormt wederom een cruciale stap in de verdere acceptatie en implementatie van PVT als technologie in de energietransitie. Triple Solar blijft een pionier in duurzame energieoplossingen.

Je vindt Triple Solar in hal 11, stand A071 | Nu kennismaken

Gerelateerde artikelen