POUNDTHEGROUND

Nominaties voor de VSK Awards 2024 bekend

Deel

Gekopieerd

Utrecht, 13 december 2023 – Vandaag maakt de organisatie van VSK, de beurs voor de installatiebranche, de tien genomineerden bekend voor de VSK Awards 2024. De winnaars ontvangen de tweejaarlijkse installatieprijzen op de openingsdag van de grootste installatievakbeurs van Nederland. De nominaties zijn bovendien te zien in de VSK Awards Gallery. VSK vindt plaats van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 februari in Koninklijke Jaarbeurs. Deze 26ste editie staat volop in het teken van verduurzaming van de installatiesector.

Deelnemers aan de VSK konden de afgelopen periode hun noviteiten voorleggen aan een tienkoppige vakjury, onder leiding van Techniek Nederland-voorzitter Doekle Terpstra. Alle vijftig inzendingen zijn beoordeeld op innovatie, oplossingsgerichtheid, praktische toepasbaarheid, sociale impact, duurzaamheid en economisch rendement.

Installatiebranche kijkt over grenzen van eigen product
Het zijn boeiende tijden voor de technieksector, concludeert de jury. Doekle Terpstra: “De branche staat meer dan ooit in de spotlights. Dat schept naast vele kansen, ook heel veel uitdagingen en verantwoordelijkheden in de keten. Energiebesparing, verduurzaming en bestaanszekerheid waren belangrijke onderwerpen bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen.” De jury waardeert het dat inzenders over de grenzen van hun eigen product kijken, het circulair materiaalgebruik in producten steeds hoger agenderen, en meer en meer oog hebben voor de vakhelden die het moeten maken. Terpstra vervolgt: “De capaciteit van installatiebedrijven wordt bepalend voor het tempo waarin de energietransitie zich gaat ontwikkelen.”

Materiaalimpact is steeds belangrijker
De jury kijkt dit jaar ook naar de materiaalimpact van de inzendingen. Zowel op gebied van materiaalkeuze en circulariteit, als op het gebied van afvalstromen. Met name de inzendingen waarbij materialen hergebruikt werden of duurzaam geproduceerd zijn vielen op. Dit wil de jury dit jaar expliciet vernoemen. De jury verwacht dat dit thema bij de volgende VSK een nog belangrijker thema gaat zijn, zowel op de beursvloer als bij de inzendingen voor de VSK Awards.

De genomineerden zijn:

Categorie Energietransitie

  • 10 ampère woning – Eplucon BV
  • Priva ecoBuilding – Priva BV
  • Blackbird – Weheat
  • NEStore – Newton Energy Solutions

Categorie Gezond en Comfort

  • Orcon HRC OptiAir en Orcon 15RF CO2-sensoren – Groupe Atlantic Nederland
  • DuoZone Reno – Itho Daalderop BV
  • Compacto – Inventum Technologies

Installateurszaken

  • Super Stars ST-200U paraplu voor monteurs
  • Geberit Silent-Pro SuperTube
  • Remeha Elga Ace all-in-one – Remeha B.V.

VSK: al meer dan 50 jaar midden in de installatiebranche
Op de aankomende editie van VSK staan ruim 330 exposanten, gespecialiseerd in E- en W-installatie, klaar om bezoekers te inspireren over hun innovaties en duurzame ontwikkelingen. Joyce van de Hoef, beursmanager VSK: “De installatiebranche bevindt zich in de grootste transitiefase in haar geschiedenis. De sector staat voor de uitdaging om Nederland duurzamer te maken om zo de ambitieuze klimaatdoelstellingen te behalen. De installatiesector speelt daarin een onmisbare rol.”

Gerelateerde artikelen