POUNDTHEGROUND

Op naar een groene toekomst op VSK

Deel

Gekopieerd

Jaarbeurs in Utrecht staat van 6 tot en met 9 februari opnieuw volledig in teken van VSK. De beurs bij uitstek om up to date te blijven over alle ontwikkelingen in de installatiewereld. Met name duurzame technieken staan dit jaar in de kijker. DUCO is in 2024 opnieuw van de partij en pakt uit met ventilatieoplossingen voor de toekomst.

Toekomst vol uitdaging en potentieel
De uitdaging om Nederland duurzamer te maken staat voor de deur, vooral omdat er ambitieuze klimaatdoelstellingen op tafel liggen. De installatiesector speelt daar een cruciale rol in.

Op vlak van ventilatie zet DUCO mee de schouders onder die transitie naar een duurzamere toekomst. De focus ligt op energiezuinige ventilatieoplossingen die klaar zijn om een woning voor een lange periode naar een hoger niveau te tillen. En dat voor nieuwe én bestaande woningen.

Opwaarderen van woningen door renovatie
Nederland staat voor een grote uitdaging met heel wat woningen die dringend aan renovatie toe zijn. Dat bestaande woningbestand nieuw leven inblazen is een van de belangrijke aspecten om de toekomst wat groener te laten kleuren.

De DucoBox Reno is ondertussen een vaste waarde. Een compact ventilatietoestel met stevige ventilatieprestaties die elke bestaande woning een energieboost kan geven.

Naast dit toestel pakt DUCO ook uit met een eigen luchtkanalensysteem: DucoFlex. Deze makkelijk te installeren en monteren kanalen zorgen met hun hoge luchtdichtheid voor een stille en efficiënte installatie. Door hun beperkte diameter vallen ze zeer gemakkelijk weg te werken in reeds bestaande bouw.

Nieuwe constructies met oog op duurzaamheid
Nieuwe woningen moeten vanaf het eerste ontwerp klaar zijn voor een duurzame toekomst. DUCO draagt het concept zonaal ventileren al een tijd lang hoog in het vaandel. Een concept dat perfect past binnen nieuwbouw en comfort combineert met energiezuinigheid.

De DucoBox Energy Comfort Plus past zonale ventilatie toe en kan uitgerust worden met een optionele 2-zoneklep. Deze slimme WTW-unit zorgt zo voor 30% minder geluid én verbruikt ook nog eens tot 40% minder energie.

Ook voor collectieve afvoer is er een duurzame oplossing. De Duco RoofFan is een drukgestuurde dakventilator die kan geconnecteerd worden met slimme iAV regelkleppen (op basis van  vocht en/of CO2 sturing). Zo wordt in elk appartement enkel geventileerd waar en wanneer dat nodig is.

Ontdek Green Ventilation
De smaak al te pakken gekregen? Geen probleem! Ervaar deze mogelijkheden en nog vele andere helemaal zelf op VSK 2024. Bezoek de DUCO-stand, waar het team voor jou klaar staat. Naast een  goed gesprek en het beantwoorden van vragen wordt er ook een workshop voorzien waar alle voordelen van het DucoFlex luchtkanalensysteem aan bod komen.

Vraag er ook naar onze nieuwe Duco Installation App. Deze handige tool werd ontwikkeld met het doel om de installateur te ontzorgen voor elke ventilatie-installatie van DUCO.  The Future is Green.

Je vindt Duco Ventilation & Sun Control in hal 11, stand D030 | Nu kennismaken

Gerelateerde artikelen