ETHERMA presenteert een oplossing om appartementen gasloos te maken

Deel

Gekopieerd
Appartementen en kleine woningen zijn lastig compleet van het gas te halen door de relatief hoge investeringen en de technische infrastructuur. VSK is voor ETHERMA het podium om een haalbare en betaalbare oplossing voor zowel bestaande als nieuwbouw woningen aan de markt te tonen.

De oplossing van ETHERMA gaat uit van decentrale verwarming, waardoor het eenvoudig is verschillende technieken te combineren. Door de juiste samenstelling van technieken te kiezen voldoet het concept aan eisen uit de BENG en het Bouwbesluit.[/column_text][image image=”20568″][column_text]De basis van het concept is de Fire+Ice warmtepomp. Deze speciaal voor verwarming ontwikkelde lucht-lucht-warmtepomp (COP 3,28) wordt geplaatst in de woonkamer-keuken. De overige ruimtes worden voorzien van LAVA infraroodpanelen, waarmee in deze ruimtes alleen wanneer nodig snel de gewenste warmte wordt opgewekt. ‘Alleen warm waar en wanneer je wilt’ aldus Bas Spekreijse, directeur van ETHERMA. ‘Met infraroodpanelen wordt snel en efficiënt verwarmd, dat hebben de praktijk en onderzoek de laatste jaren wel aangetoond. Maar om ook aan de BENG te voldoen hebben wij de Fire+Ice ontwikkeld. Door de koelfunctie kan ook aan de TO juli worden voldaan.’

Het concept wordt aangevuld met de AQUA warmtepompboiler (COP 3,26) van 180 liter, voldoende warmwater voor een klein gezin.

De installatie van deze producten eenvoudig op één dag uit te voeren en hoeft niet door gespecialiseerde installateurs uitgevoerd te worden.

Tijdens VSK worden alle componenten getoond in een demo woonomgeving.

Je vindt ETHERMA in hal 8, stand D086

Gerelateerde artikelen